Çözüldü Harici monitör, NVIDIA GPU'yu kullanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tenseii

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, HP Victus 15-FA0011NT model laptop kullanıyorum. Harici monitörümü eskiden HDMI ile bağladığımda NVIDIA kontrol panelinde daha fazla ayara erişebiliyordum.
Şimdi USB-C to DisplayPort kablosu kullanıyorum ama NVIDIA kontrol panelinde sadece fotoğraftaki ayarlar görünüyor. USB-C portum DisplayPort çıkışını destekliyor ama yine de NVIDIA kullanılamıyor. Bu durumu yaşayan biri var mı? Çözüm var mı?

1750448938954.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Victus 15-FA0011NT’in USB‑C (DP‑Alt Mode) çıkışı doğrudan NVIDIA'ya bağlı değil, entegre GPU üzerinden geliyor. Thunderbolt ve Discrete desteklemiyor bu sebeple oradan da yönlendiremezsin, HDMI ile bağlaman gerek her türlü.
Victus 15-FA0011NT'in usb‑c (dp‑alt mode) çıkışı doğrudan NVIDIA'ya bağlı değil, entegre GPU üzerinden geliyor. Thunderbolt ve discrete desteklemiyor bu sebeple oradan da yönlendiremezsin, HDMI ile bağlaman gerek her türlü.

Type-C portu iGPU üzerine bağlı demek ki.

Peki bu performansı düşürür mü? Böyle kullansam sıkıntı olur mu?

Peki bu performansı düşürür mü? Böyle kullansam sıkıntı olur mu?
Bir miktar gecikme ekleyebilir görüntünün Nvidia'dan işlenip diğer Intel GPU'dan gösterilmesi sebebiyle, performanstan da bir miktar kısabilir haliyle. Ekstra sorun olarak spesifik bir sorun yapmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı