Harici SSD mi HDD mi?

ibrahim45300

Kilopat
Katılım
13 Aralık 2014
Mesajlar
511
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba çok önemli video fotoğraflarım var yani zayif olması faleket olur, sade benim degil birçok kişinin de şimdi en güvenilir depolama alanı hangisidir harici SSD mi HDD mi hangisi daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır tavsiye edilen bir marka var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hız benim için sıkıntı değil, bilgisayarın her açılışında bir çay demlerim diyorsan HDD alabilirsin. Tam tersi diyorsan SSD. İkisi de marka olduğu sürece uzun yıllar dayanabiliyorlar.
 
Katılmıyorum çünkü harici HDD düşerse bozulma ihtimali SSD'ye göre daha fazladır. Hareketli parça yok SSD'lerde.
Saygı duyarım. Kendi tecrübelerime ve forumlardaki insanların tecrübelerine dayanarak böyle söyledim. Düşme ihtimalini filan düşünmedim tabiki o cihaz düşmeyecek arkadaş :D
 
SSD hız ve performans içindir hızlı açılmasını istersen SSD düşün yok benim için sıkıntı yok dersen HDD almalısın.
Yardımım dokunduysa beğenmeyi unutma:)
 
Saygı duyarım. Kendi tecrübelerime ve forumlardaki insanların tecrübelerine dayanarak böyle söyledim. Düşme ihtimalini filan düşünmedim tabiki o cihaz düşmeyecek arkadaş :D
Mesajı yazdıktan sonra şu aklıma geldi, kontrolcü bozulsa bile HDD'den veri kurtarılabilir fakat SSD'de bir parça bozulursa sanıyorum ki geri dönüşü yok.

Sonrasında etraflıca düşündüm. Zaten SATA3 portundan aldığımız gibi 400-500 MB hızlar alamayız standart USB3 portundan. Bu sebeple SSD'ye verilecek paraya şu alınabilir mi diye düşündüm. Yüksek kapasite HDD'ler elbette aynı paraya denk geliyor ama bu da yeterli olacaksa taşıma ve ömür bakımından iyidir diye düşünüyorum.

 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı