Hastalık hastalığını nasıl atlatabilirim?

374647

Hectopat
Yaklaşık 1 ay önce karın ağrısı ve üşütme şikayetleriyle doktora gittim ve o zamandan beri psikolojim hayatımda hiç olmadığı kadar kötü. Her hafta kendime yeni bir hastalık ediniyorum gibi. Bir hafta kalbimde çarpıntı oluyor. Bir hafta başım çok dönüyor. Bir hafta karaciğerimin olduğu bölge ağrıyor. Ailem bunların psikolojik olduğu konusunda emin ama ben bir türlü kendimi rahatlatamıyorum. Sürekli internete bakıp daha da kahroluyorum. Aslında internetten baktığım çoğu şeyin uyduruk olduğunu da biliyorum ama kendimi bunu yapmak zorundaymış gibi hissediyorum.
Ne yapmalıyım bu durumu yaşayan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim derslerimden geri kalıyorum. Bu durum böyle devam ettikçe bu psikoloji benim hayallerimi baltalıyor.

Çok takıntı yapıyor gibi gözüküyorsun. Arada balkona çıkıp düzgünce nefes alıp ver. Olumlu şeyler düşünmeye çalış. Kafana o kadar çok takmışsın ki emin bile olamıyorsun neyin neye sebep olduğunu. Kendini rahatlatman lazım ilk olarak.

Bende öyleyim aslında kendimde ufacık bir rahatsızlık hissetsem internetden kendime teşhis koyuyor vekorkuyorum ancak hepsi boş çıktı şu zamana kadar bende cevapları dikkatlice okuyacağım. Bu arada sana bir tavsiye molière tarafından yazılan hastalık hastası kitabını okuman :)

Çok takıntı yapıyor gibi gözüküyorsun. Arada balkona çıkıp düzgünce nefes alıp ver. Olumlu şeyler düşünmeye çalış. Kafana o kadar çok takmışsın ki emin bile olamıyorsun neyin neye sebep olduğunu. Kendini rahatlatman lazım ilk olarak.

Dediğiniz gibi bazen durum öyle garip bir hal alıyor ki ağrıyor mu ağrımıyor mu onu bile anlamıyorum.

Bende öyleyim aslında kendimde ufacık bir rahatsızlık hissetsem internetden kendime teşhis koyuyor vekorkuyorum ancak hepsi boş çıktı şu zamana kadar bende cevapları dikkatlice okuyacağım. Bu arada sana bir tavsiye molière tarafından yazılan hastalık hastası kitabını okuman :)

İnternetten kendine teşhis koyma olayı çok yanlış bir şeydir. Kimsenin yapmaması gerek. Araştırma amaçlı olur ama kendinize teşhis koyma amaçlı asla yapmayın.

Hastalık hastasıysanız en buyuk tavsiyem Google'dan uzak durmaniz cunku siz arastirdikca kuskulariniz artar. Gidip atiyorum kalbinizde sorun oldugunu dusunuyorsaniz once onun için doktora gittikten sonra bir psikologla gorusun derim.

Dostum kalp çarpıntısıdan bir şey olmaz merak etme ben 2 ay önce bu dönemleri yaşadım çok zordu Allah düşmanımın başına vermesin kalp ağrısı halsizlik hareket edememe nefes darlığı terleme doktorlar hastaneler ambulanslar ama aslında hiçbir şey yoktu kalbimde unut gitsin hepsi geçici bak bende geçti kendine bu kadar dinleme ve bir şey olduğunda internetten araştırma ben internetten çok araştirdin psikolojim alt üst oldu Allah yardımcın olsun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı