Hat değerleri TurkNet 100 Mbps paketi destekler mi?

Danzo

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2019
Mesajlar
653
Çözümler
1
Arkadaşlar, bu sabah aldığım mesajda TurkNet, Temmuz ayı itibarıyla internet fiyatını 95 TL yapacağını, altyapımın 100 Mbps'yi desteklediğini ve dilersem 5 lira daha fazla verip o tarifeye geçebileceğimi söylüyor.

Şimdi şöyle bir sorun var; ben 2018 senesinde TurkNet'e geçerken altyapımın maksimum 35 desteklediğini ve 35 verebileceklerini söylediler. O günden bugüne altyapı çalışması da gerçekleşmedi. Hadi onu geçtim, modem üzerinden hat değerlerine baktığımda altyapım bu hızı desteklemiyor bile. E şimdi ben bu hızı alırsam hattımda kopmalar yaşanmayacak mı? Hadi diyelim yaşanmadı. Madem altyapım destekliyordu neden 2018 yılında bana bunu satmadınız? Sloganları belli. 100 mbps ye kadar olan internet 65 liraydı ben ilk geçtiğimde. Şimdi ne değişti de altyapım destekler oldu? Yaptıkları fiyat artışını bu şekilde örtbas etmeye mi çalışıyorlar acaba? Yani ben alacağım 100 mbps interneti. 100 lira vereceğim. Sonra kopmalar yaşayacağım ping değerlerim artacak. Sonra ben bunu desteğe bildireceğim. Destekte bana biz sizi 100 veriyoruz. Evinizin içinde ki hatlarda problem vardır deyip beni geçistirecekler diye tahmin ediyorum. Sadece beni değil herkese bunu diyeceklerini tahmin ediyorum.

Hat değerlerimde bu şekilde. Sizce ne yapmalıyım?

hat_degerleri.PNG
 
Son düzenleme:
Konuyu tekrar güncelledim. Konuyu açan moderatör inanılmaz bir şekilde kırpmış. Başlığı da değiştirmiş sağolsun. Vurgulamak istediğim şey hat değerlerimin bunu destekleyip desteklemeyeceği değildi. Burada Turknet in nasıl bu hızları verebileceğine dikkat çekmek istedim.
 
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bu değerler ile kopma olmadan en fazla 62 Mbit civarı tanımlanabilir. Fakat riske atmamak ve stabiliteyi korumak adına 50 Mbps paketin üstüne çıkmamanızı tavsiye ederim. 100 Mbit bu değerlerle hayal zaten.

Hızı yükseltmek istiyorsanız direkt 100 Mbps paketi seçmekten ziyade yükseltme ekranında 50 Mbps paketi seçebilir, o ekranda 50 Mbps çıkmıyorsa hız yükseltme ekranından değil direkt "paketimi değiştirmek istiyorum" başlığını seçerek destek kaydı açarak 50 Mbps pakete geçmek istediğinizi yazabilirsiniz. O şekilde 50 Mbps tanımlanır ve stabil bir bağlantınız olur.

Ayrıca ortada bir dolandırıcılık falan yok. Ne dolandırıcılığından bahsediyorsunuz? Hat değerleri belli. Alabileceğiniz hız belli. Aldığınız hizmet belli. Sanki 100 Mbps destekliyor da onlar tanımlamamış gibi konuşmuşsunuz. Hadi diyelim 100 Mbps tanımladılar, sürekli kopma olur, hat değerleri yetersiz gelir. Bu sefer de Turknet 100 Mbps tanımladı sürekli kopuyor diyeceksiniz. Sizi memnun etmek mümkün değil bu bağlamda. Memnun değilseniz, sıkıntınız varsa iptal ettirir başka ISS'ye geçersiniz. Taahhütünüz yok. Zorla tutmuyor sizi TurkNet.

Her şeye dolandıcırılık damgası yapıştırmak bu kadar kolay mı? Bu başlığı kanıt göstererek dava bile açabilirler size isteseler.

Ben gerçekten anlamıyorum. Son zamanlarda bu tarz bir sürü konu var. Kullanıcı memnun değil. Ama tek yaptığı şey hayıflanmak ve şikayet etmek. Hizmet aldığınız ISS size çözüm sunmuyorsa siz kendi çözümünüzü kendiniz üreteceksiniz. Taahhüt istemiyor bu ISS'ler. Başkasına geçer, denersin. Hangisi sana en stabil hizmeti veriyorsa onu kullanırsın. Bu şekilde sürekli şikayet edince sorunlar düzeliyor mu? Hayır.
 
Modem 35 Mbps hız alırken SNR marjını 15.9 dB ölçmüş. Bu durumda 100 Mbps hız almanız mümkün değil. Modemin kendisi 68 alınabileceğini söylüyor. Ufak bir hat zayıflaması var. Size 65 civarı gelir.
 
Dolandırıcılık yok. Her firma xxx Mbps'ye kadar* diye internet satışı gerçekleştirir. Size 100 mbps'ye kadar internet tanımlayacaklarmış zaten TurkNet tek fiyat politikası uyguluyor. Yani iki gün sonra fiber gelse aynı fiyattan fiber alacaksınız diyor adamlar. Senin zararına bir durum yok ki.
 

Geri
Yukarı