Hat değerlerim normal mi?

192.168.1.1 sayfasında ne yazıyor ekran görüntüsü paylaşır mısınız?
asdassdasadssaf.PNG

Hattınız varya bir italalyan kadar naif ve güzel. Kısacası bomba.

Bu hattın 100 Mbps almasının önündeki tek engel sadece bütçeniz.

Hat zayıflaması ve SNR'ın durumuna bakarsak, teknik açıdan alamaz.

Ben kablo değiştirsem tahmini kaç down/up gelir modeme en fazla. Bir de tam 50 alır mıyım? Santral uzaklığım 501 metre.

Ben kablo değiştirsem tahmini kaç down/up gelir modeme en fazla. Bir de tam 50 alır mıyım?
Kabloyu değiştirmeden önce bina ankastresinden ve daireden ölçüm yaptırmanız gerekli. Buna göre iç tesisat değişmeli mi yoksa değişmemeli mi ortaya çıkar.

Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Eğer hattın gerçekten kapasitesi böyleyse boşuna para harcamış olursunuz.

Kabloyu değiştirmeden önce bina ankastresinden ve daireden ölçüm yaptırmanız gerekli. Buna göre iç tesisat değişmeli mi yoksa değişmemeli mi ortaya çıkar.

Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Santral mesafem 501 metre. Normalde ne kadar almam gerek?

Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Eğer hattın gerçekten kapasitesi böyleyse boşuna para harcamış olursunuz.

Türk Telekom bana garip değerler söyleyip duruyor. SNR değerini 2'ye çektiğimde ankastredeki hızınız 55 alabilirsiniz diyor. SNR 2'de iken modeme 48 Mbps geliyor.

Hocam aldığım değerleri görmek istiyorum, bu aralar hızım çok düşük ayrıca sürekli pingim çıkıyor oyunlarda.

Bu durumda siz müdahale edemezsiniz. Komşunuzla ortak kullandığınız için normal denebilir. Komşunuza durumu izah edin mutlaka anlayışla karşılayacaktır.

Komşunuzun yerinde olsaydım böyle bir işe kalkıştığınızı öğrendiğim an internetimi paylaşmazdım artık.

@Patrixcs
Santral mesafesi 501 metre olan birinin kablosu dolanarak geldiği için daha uzundur. Çünkü kablo düz bir çizgide gelmez. Tahmini kablo mesafeniz 600 metre olsa 60-70 Mbps arası almanız lazım.

Bu, bakırı sağlam olan kablo için geçerli. Eğer bakır kablo eski ise düşmesi normal.

Kısacası cidden mesafeniz 501 metre ise hat zayıflamanız yüksek. Bir terslik olduğu kesin.

Hangi firma kullanırsanız kullanın, TT'den elit ekip isteyebiliyorsunuz. Gelen ekibe durumu anlatım, hem daireden hem bina ankastresinden ölçüm yapılmasını isterseniz tüm port ve kablolar test edilir. Sorunun kaynağı ortaya çıkar.

Santral mesafesi 501 metre olan birinin kablosu dolanarak geldiği için daha uzundur. Çünkü kablo düz bir çizgide gelmez. Tahmini kablo mesafeniz 600 metre olsa 60-70 Mbps arası almanız lazım.

Bu, bakırı sağlam olan kablo için geçerli. Eğer bakır kablo eski ise düşmesi normal.

Kısacası cidden mesafeniz 501 metre ise hat zayıflamanız yüksek. Bir terslik olduğu kesin.

Hangi firma kullanırsanız kullanın, TT'den elit ekip isteyebiliyorsunuz. Gelen ekibe durumu anlatım, hem daireden hem bina ankastresinden ölçüm yapılmasını isterseniz tüm port ve kablolar test edilir. Sorunun kaynağı ortaya çıkar.

Teşekkür ederim cevabın için. TT kullanıyorum bana daha iyi hizmet verıyorlar. Fiber olsa tadından yenmezdi. Türk Telekom'a sorduğumda bana 501 metre var dedi ki metronun orada saha dolabı metroda bana yakın. Benim sorumluluğum olan kablo sıkıntılı. Dedemin yaptırdığı müteahhit ucuza kaçmış. Yemin ediyorum dövesim geliyor adamı uğraştırıyor beni. 60-70 Mbps görürsem en azından 100 Mbps geçerim. Ve altyapının tamamını alırım bakarım keyfime. TT elit ekip çağıracağım. Bir ara biz çağırmadan gelmişler. Anneme 30 Mbps gayet iyi deyip gitmiş. Santral dibimde :D.

Teşekkür ederim cevabın için. TT kullanıyorum bana daha iyi hizmet verıyorlar. Fiber olsa tadından yenmezdi. Türk Telekom'a sorduğumda bana 501 metre var dedi ki metronun orada saha dolabı metroda bana yakın. Benim sorumluluğum olan kablo sıkıntılı. Dedemin yaptırdığı müteahhit ucuza kaçmış. Yemin ediyorum dövesim geliyor adamı uğraştırıyor beni. 60-70 Mbps görürsem en azından 100 Mbps geçerim. Ve altyapının tamamını alırım bakarım keyfime. TT elit ekip çağıracağım. Bir ara biz çağırmadan gelmişler. Anneme 30 Mbps gayet iyi deyip gitmiş. Santral dibimde :D.
En ucuz kabloyu alıp geçmeleri cidden sinir bozucu. ADSL kullanırken iç tesisatımı CAT-6 ile değiştirmiştim. Ciddi fark etmişti. Hat sanki tren rayında gibiydi. O derece stabil. CS'de 50 ping alınca sanki oyunun kralıyım gibi gelmişti 😂

Eğer iç tesisat sorunu çıkarsa, gelen ekip CAT-6 ile değiştiriyor. Kullandıkları kablo gayet kalitelidir. Metre başına ücreti aklımda değil ama bütçeniz yeterse orada değiştirmenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı