Hat değerlerim ve VDSL2 modem önerisi

Jomiael

Centipat
Arkadaşlar selam,
Ben aranıza yeni katıldım ismim Burak,
Evime TürkNet bağlattım sizlerinde göz gezdirip, hız değerlerimin iyi olup olmadığı hakkında bilgi edinecektim.

Hat değerlerim aşağıdadır kaç Mbps alabilirim? Türk Telekom'un değerleri, VDSL2 modem önerisi lütfen.

Arıza kaydı teyit aşamasında teknik durum bilgileri.
Hat fiziksel durumu: Kapalı
Hat yönetimsel durumu: Açık.
Nmshızprofil: 35M/32K.PRF|3M/32K.PRF.
Upload çıkış gücü: -9.2.
Download çıkış gücü: 8.8.
Upload kapasite hızı: 49411 kbps.
Download kapasite hızı: 102369 kbps.
Upload mevcut hızı: 0 kbps.
Download mevcut hızı: 0 kbps.
Upload noise margin: 34.1 DB.
Upload attenuation: 1.5 DB.
Download noise margin: 28.6 DB.
Downloadattenuation: 0.8 db.

Uygun fiyatlı bir şey arıyorsanız Asus DSL-N16 alabilirsiniz. Tanınmış markalardan en ucuz bunu bulduğum için bunu almıştım. Yine Asus AC750 de alabilirsiniz.

Normalde 100 Mbps alabilirsiniz. Fakat bu değerlerle 100 Mbps tanımlanırsa SNR 7 gibi değerlere düşeceğinden zaman zaman kopma yaşayabilirsiniz. Hat zayıflamasından da anlaşılacağı gibi santralin dibindesiniz. Aslında SNR değeriniz daha iyi olmalı bu durumda. Bina içi kablolamanız çok iyi değil gibi görünüyor. Bina içi kablolamayı AWG değeri 27 olan bir Cat 6 kabloyla yenilerseniz SNR değeri biraz daha yükselecek ve sorunsuz 100 Mbit alabilirsiniz. Fakat yenilemeden şu haliyle 100 Mbit tanımlatmanızı tavsiye etmem. 90-95 gibi ara hızları tanımlatmanız daha iyi olacak diyeceğim ama Türk Telekom kaynaklı ara hızlarda tanımlama problemi var. Bu durumda 75 Mbit tanımlatmanız sizin için daha uygun olur.

100 mbps almissin hayırlı olsun gayet deger iyi yapadamisin upload 49 mbps civari sende

Teşekkür ederim, Telefonla YAPA Sorguladığımda yapada olmadığımı söylediler.
Fakat çorlu'da YAPA Santrali var bilmiyorum.
Normalde 100 Mbps alabilirsiniz. Fakat bu değerlerle 100 Mbps tanımlanırsa SNR 7 gibi değerlere düşeceğinden zaman zaman kopma yaşayabilirsiniz. Hat zayıflamasından da anlaşılacağı gibi santralin dibindesiniz. Aslında SNR değeriniz daha iyi olmalı bu durumda. Bina içi kablolamanız çok iyi değil gibi görünüyor. Bina içi kablolamayı AWG değeri 27 olan bir Cat 6 kabloyla yenilerseniz SNR değeri biraz daha yükselecek ve sorunsuz 100 Mbit alabilirsiniz. Fakat yenilemeden şu haliyle 100 Mbit tanımlatmanızı tavsiye etmem. 90-95 gibi ara hızları tanımlatmanız daha iyi olacak diyeceğim ama Türk Telekom kaynaklı ara hızlarda tanımlama problemi var. Bu durumda 75 Mbit tanımlatmanız sizin için daha uygun olur.

Merhaba,
Üst kattan eve gelen kabloda'da sıkıntı olabilir, çünkü 3 yıllık bir kablo kaliteli bir kablo ile tekrardan deneme sağlayacağım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Hangini önerirsiniz?

TP-Link Archer VR1200 Modem
Asus DSL-N16P
TP-Link TD-W9970
ASUS DSL-AC51

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı