Hatchback vs Crossover/SUV

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tavsiyem Mercedes GLA serisidir asla üzmez ve diğer SUV' lere göre daha minimal bir tasarımı olduğu için İstanbul trafiğinde sıkıntı yaşamazsınız.

Toyota C-HR benim de beğendiğim bir model fakat bu sıralar bayilerde hybrid modelinin sıfırını bulmak oldukça zor.

Rize bizim memleket. Ayder'e biz Suzuki Vitara ile de çıktık Fiat Albea ile de. Sırf oraya yılda 1 kez gitmek için araç almana gerek yok. (Bu arada yol kenarındaki bal satıcılarından bal alma, BİM balını kavanoza koyup yayla balı diye satıyorlar. Bizim kuzenler bir ara yaptı bu işi oradan biliyorum.)

Evet, qashqai teknolojisinin eski olduğu başka arkadaşlarım tarafından da söylendi. 3008 bayağı teknoloji dolu imiş.

Aynen hocam aralarında en güncel ve çoğu konuda daha üstün diyebileceğim bir otomobil özellikle uzun yolda yalıtımı gayet başarılı ve sportif bir tadın yanında konforuda gayet iyi.

Recep Abi şimdiden hayırlı olsun. Benim cevaplarım şöyle:
SUV alınırsa İstanbul trafiğinde ne gibi bir avantajı/dezavantajı olur?
Büyük diye bazen yol verebiliyorlar trajikomik, trafikte daha güvenli hissedersin bence.
Benim bahsettiğim araba ise Jeep renegade 1.6 multijet-limited olacak.
Bence dıştan güzel görünümlü hem de yayla için iyi olabilir.

Kaşkailerde de Renault dCi motoru var zaten. A180 güzel ancak o segmentte Golf rakipsizdir fiyat, konfor, yakıt ve performans düşünülürse. 3008 güzel araçtır ancak aracın iç malzeme kalitesi düşük. C Suv olduğu için kocaman bir araç olacaktır. Şehir içinde park sorunu yaşatması muhtemel. Aynı fiyat aralığında çoğunlukla B SUV araçlar var. Orada da 2008 var ve 3008 ile aynı kaderi paylaşıyor. T-Roc da düşünülebilir. Ancak B SUV araçlar C Hatchback araçlardan daha boş oluyor genelde. CHR'ye gelirsek Toyota hastası olarak nefret ettiğim bir araçtır. :D Ancak tek kişi için uygun olabilir.

Evet, Qashqai teknolojisinin eski olduğu başka arkadaşlarım tarafından da söylendi. 3008 baya teknoloji dolu imiş.
BlueHDi teknolojisi tek başına yeter.

Kaynak: Teknoloji | SUV Peugeot 3008 | Peugeot Türkiye

Peugeot SUV 3008'in BlueHDi Euro6 diesel motorları yüksek performans ile düşük tüketimi bir araya getiriyor. SCR (Selective Catalytic Reduction – Seçimli Katalitik İndirgeme) ve DPF’in (Dizel Partikül Filtresi) özel kombinasyonu ile, BlueHDi motorlar bir yandan yakıt tüketimini düşürürken, diğer yandan da CO2 emisyonlarını 100 ile 121 g/km arasında tutuyor, AzotOksit (NOx) emisyonlarını ise %90’ın üzerinde azaltıyor ve partikülleri %99.9 oranında gideriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı