Hattım VDSL Destekliyor mu?

hfikribengi

Hectopat
Merhaba, şu an Turk Telekom ADSL kullanıcısıyım ay sonu taahütüm bitecek ve ben cidden düşük internet hızından çok sıkıldım. Fazla anlamasamda biraz inceledikten sonra Türknet'in paketini beğendim. YouTube'dan videolar izledim ve hattım VDSL destekliyorsa eğer yüksek hızlara ulaşabilirmişim. Dediğim gibi bir bilgim yok. Sonrasında Türknet'ten ne hız alabileceğim konusunda adresimi arattım ve bana 35 mbite kadar internet verebileceği yazıyordu fakat orada aktif altyapıda olduğum yazmıyordu. Kafam çok karıştı hattım VDSL destekliyormu anlayamadım. Sonra 192.168.1.1'e girdim gezindim ve şu yazıyla karşılaştım "Mevcut DSL modulasyon türü olarak ADSL kullanılıyor. VDSL bağlantısı devre dışıdır." Bu hattımın aslında VDSL desteklediğini mi gösteriyor acaba? Ve ayrıca bu yazıyı yazarken gördüm ki yukarıda 3000Mbps Wireless N Gigabit VDSL2 Modem Router yazıyor. Yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler.
2.png
1.png
3.png

Şu ADSL modülasyonundan bağladığınız için kesin olarak buradan gözükmez ancak değerlere baktığımda kullandığınız portun combo port (hem VDSL hem ADSL destekleyen port ) olma ihtimali yüksek. Kesin bilgi için Müşteri hizmetlerine hattım VDSL destekliyor mu diye sorun. Desteklemese bile adresinizin kayıtlı olduğu saha dolabı/santral de boş VDSL portu varsa ona geçirebilirler. Adresinizi buradan sorgulatarak boş VDSL portu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

VDSL'e geçemeseniz bile bu hat ile aynı fiyata 16 mb/s alabilirsiniz. TurkNet'e geçiş için Türk Telekom hattını kapatman gerekmiyor. TurkNet'in sitesinden veya telefondan mevcut bir aboneliğin olduğunu belirtirsen portuna ve kablona dokunulmadan TürkNet'e geçebilirsin. Geçiş sonrası telefonuna gelecek kullanıcı adı ve şifre ile modem kurulumu yapman yeterli.

Ayrıca QYM19NF12CQC kodunu sitede girersen veya telefonda söylersen ilk iki faturanı ödedikten sonra bir ay bedava kullanacaksın.

Şu ADSL modülasyonundan bağladığınız için kesin olarak buradan gözükmez ancak değerlere baktığımda kullandığınız portun combo port (hem VDSL hem ADSL destekleyen port ) olma ihtimali yüksek. Kesin bilgi için Müşteri hizmetlerine hattım VDSL destekliyor mu diye sorun. Desteklemese bile adresinizin kayıtlı olduğu saha dolabı/santral de boş VDSL portu varsa ona geçirebilirler. Adresinizi buradan sorgulatarak boş VDSL portu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

VDSL'e geçemeseniz bile bu hat ile aynı fiyata 16 mb/s alabilirsiniz. TurkNet'e geçiş için Türk Telekom hattını kapatman gerekmiyor. TurkNet'in sitesinden veya telefondan mevcut bir aboneliğin olduğunu belirtirsen portuna ve kablona dokunulmadan TürkNet'e geçebilirsin. Geçiş sonrası telefonuna gelecek kullanıcı adı ve şifre ile modem kurulumu yapman yeterli.

Ayrıca QYM19NF12CQC kodunu sitede girersen veya telefonda söylersen ilk iki faturanı ödedikten sonra bir ay bedava kullanacaksın.

Yazdığınız için teşekkürler, müşteri temsilcisine sordum VDSL olduğunu ve alabileceğim hızın 42 mbps olduğunu söyledi. Sizce TürkNet'e geçsem ne kadar internet alırım? Bir sorum daha olacak TürkNet'in internet bağlatması ve bir sorun çıktığında ilgilenmeleri ne kadar sürüyor?

35 mbps hızı 76 liraya alırsın. 100 mb/s'ye kadar olan ekstra paketi alırsan faturana +10 lira verip 42 alırsın ama mantıksız olur. Bu arada fiyatlar bu ara tüm firmalarda artacak haberin olsun.

Sorun olduğunda TT ekibi gelip bakıyor. Bazı vakalarda suçu ya senin tesisatına yada TurkNet'e atıyorlar. O durumlarda sadece TurkNette değil bakırla hizmet veren her firmada olay uzuyor. Hangi firmaya geçersen geç durum bu.

Normal şarlarda sen arıza bildirimi bulunduğunda 24 saati içersinde anlamlı bir cevap alırsın. Bu sorunuzu çözdükte olabilir, TT ekibi gelip bakacakta olabilir. TT ekipleri 36 saat içerisinde gelip arızayı gidermekle hükümlü.

35 Mbps hızı 76 liraya alırsın. 100 mb/s'ye kadar olan ekstra paketi alırsan faturana +10 lira verip 42 alırsın ama mantıksız olur. Bu arada fiyatlar bu ara tüm firmalarda artacak haberin olsun.

Sorun olduğunda TT ekibi gelip bakıyor. Bazı vakalarda suçu ya senin tesisatına ya da TürkNet'e atıyorlar. O durumlarda sadece TürkNet'te değil bakırla hizmet veren her firmada olay uzuyor. Hangi firmaya geçersen geç durum bu.

Normal şarlarda sen arıza bildirimi bulunduğunda 24 saati içersinde anlamlı bir cevap alırsın. Bu sorunuzu çözdükte olabilir, TT ekibi gelip bakacakta olabilir. TT ekipleri 36 saat içerisinde gelip arızayı gidermekle hükümlü.

Biz TT kullanıcı olarak burasıyla ilgilenen kişiyle konuşuyorduk bizimle hemen ilgileniyordu. Senin dediğin gibi olacaksa ve ilgilenceklerse hiç düşünmeden geçebilirim TürkNet'e. Teşekkür ederim :)

Biz TT kullanıcı olarak burasıyla ilgilenen kişiyle konuşuyorduk bizimle hemen ilgileniyordu. Senin dediğin gibi olacaksa ve ilgilenceklerse hiç düşünmeden geçebilirim TürkNet'e. Teşekkür ederim :)

TT'nin burasıyla ilgilenen ekibi mi var? Kod olayını unutma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı