Hava soğutmadan Sıvı soğutmaya geçiş tecrübesi

Must_72

Megapat
Daha fazla  
Yeni bilgisayar topladım. Hava soğutma içime sinmedi. Yerine dün sıvı soğutma aldım ve taktım. Garip bir şekilde boşta iken sıcaklık 55-60 dereceleri gördü. Oyunda fanlar çıldırdı ki hava soğutmada olmayan şeylerdi. Nerede hata yapmış olabilirim diye yabancı sitelerden epey video izledim ama hata yoktu. Termali zaten üstündeydi. Neyse sadede gelirsek saatlerce uğraştıktan sonra önceki hava soğutmada fan ayarını "otomatik belirle" demiştim. Test sonucu sistem kendi belirlediği değerlerde fanları ayarladı. Sıvı soğutma montajından sonra bu eski ayarlar nedeniyle kararsız uçuk bir durum oluşmuş. Testi yeniledim ve hiçbir sorun kalmadı. Şu an boşta iken 30 dercelerde stabil. Bu arada kasanın dijital göstergeli olması çok işime yaradı. Stres testini anında yaşıyorsunuz :) Diyeceğim o ki böyle bir tecrübe yaşadım paylaşayım belki bir zaman birilerine faydası olur.
Bir de anakart seçiminde benim gibi dikkatsiz ve ucuzuna kaçmayın. Kasadaki Type-C girişini kullanamıyorum. Kasa ile beraber gelen kontrolcü keza aynı şekilde. Kasa arka fanını 2 pinli kullanmak zorunda kaldım. Anakart portları yetersiz kaldı :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı