Havacılık Meraklılarının Hobileri

Makaleler
2
Eskiden okuldan eve gelince çantamı bir yere atar, üzerimi değiştirip bilgisayardan Flightradar24'u açardım. Sonra balkona çıkıp evin üzerinden geçen uçakların livery'sine bakıp hangi havayolu olduğunu tahmin ederdim (her ne kadar birçoğu Turkish Airlines olsa da). Sonra içeri geçip Flightradar24 üzerinden doğru tahmin etmişim miyim diye kontrol ederdim. Doğru çıkınca kendi kendimle gurur duyardım :D Tabi o zamanlar Atatürk Havalimanı ticari uçuşlara kapalı değil. Landing yapan uçaklar bizim evin üzerinden geçiyor. Dakika başı bir uçak geçiyordu hatırladığım kadarıyla. Bu yaptığıma hobi denir mi bilmem ama bana zevkli gelen bir şeydi. Şuan hem Atatürk Havalimanı kapanıdığı için hem de yeni bir eve taşındığımız için böyle bir şey yapamıyorum. Taşındığımız evde landing yapan uçaklar yakından geçtiği için bakınca direk anlıyorum firmayı. Yani eğlenceli olmuyor. Sizin de buna benzer bir hobiniz var ise paylaşır mısınız? Ortaya değişik şeyler çıkar belki :)

• 15 yaşımda amatör model uçak yapmaya başladım. Haftalarca emeğimin karşılığı kapalı alanda 20 saniye uçmasıydı :)
  • 17 yaşımda kendi çapımda uçaklar ve sistemleri diye bir kitap yazdım. Hala saklıyorum.
  • 18 yaşımda THY Teknik'te staj yaptım. Hobi değil ama uçak aşığı bir insan için uçaklara bu kadar gençken yaklaşmak güzeldi. Özleniyorsun Deli Mayk...
  • İngilizcemi geliştirdikten sonra Boeing uçakların teknik dökümanlarını yayınlayan sitelerde bolca zaman öldürdüm. Ben bu bilgileri okullarda, eğitimlerde öğrenmedim, öyle söyleyeyim. Okuyun...
  • Yaş ilerledikçe askeri havacılığa sarmaya başladım. Ama gelecek planlamam sivile yönelik olduğu için sadece bir heves olarak kaldı.
  • Bir sitede bir şeyler karalıyorum arada, çok büyük bir şey sayılmasa da hoş :)
  • Kafamın üzerinden uçak geçince boynum ağrımasına rağmen kalkıp bakarım kaybolana kadar. Model, motor, şirket falan tahmin etmeye çalışırım. Bunu yapıyorsanız gerçek bir havacısınızdır zaten :)

Bütün altyapımı Airbus uçaklardan kazanmama rağmen şu an da Airbus bakıp, Boeing seven biriyim :) Boeing'in havacılığa hem askeri hem de sivil olarak kattıkları ilgimi çeken en büyük şeylerden biri.

Yeşilköy sahilde uzanıp 2 dakikada bir landing izlemek de en büyük hobimdi. İçine ettiler :D Şu an 1-2 saatte bir THY kargosu iniyor ve iş jetleri dışında bir şey yok :) MNG falan belki arada.

Son düzenleme:
15 yaşımda amatör model uçak yapmaya başladım. Haftalarca emeğimin karşılığı kapalı alanda 20 saniye uçmasıydı :)
17 yaşımda kendi çapımda uçaklar ve sistemleri diye bir kitap yazdım. Hala saklıyorum.
18 yaşımda THY Teknik'te staj yaptım. Hobi değil ama uçak aşığı bir insan için uçaklara bu kadar gençken yaklaşmak güzeldi. Özleniyorsun Deli Mayk...
İngilizcemi geliştirdikten sonra Boeing uçakların teknik dökümanlarını yayınlayan sitelerde bolca zaman öldürdüm. Ben bu bilgileri okullarda, eğitimlerde öğrenmedim, öyle söyleyeyim. Okuyun...
Yaş ilerledikçe askeri havacılığa sarmaya başladım. Ama gelecek planlamam sivile yönelik olduğu için sadece bir heves olarak kaldı.

Bütün altyapımı Airbus uçaklardan kazanmama rağmen şu an da Airbus bakıp, Boeing seven biriyim :)
Hocam öyle bir anlattın ki, Bir an Havacılıkta meslek aramaya başlayasım geldi :D

@Motionless IN White Anlattıklarım hoşuna gittiyse, içinde bir yerlerde o tutku vardır. Kovala :)
Yazılım hoşuma gitmemeye başladı açıkçası, Size herhangi bir sosyal medyadan ulaşabilir miyim?(İnstagram olursa güzel olur) Belki yardımınız dokunur :)

Bana buradan ulaşabilirsin. Veya altta Steam hesabım var.
Konu açsam ve sizi etiketlesem ilgilenebilir misiniz? Havacılık ile ilgili çok uzun bir konu olacaktır.

Konu havacılık kategorisine açılıyorsa kesin görürüm. Çoğu zaman etiket bildirimi gelmiyor zaten. Açabilirsin, etiketle yine de.
Müsait olduğum zaman halledeceğim, Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı