Havacılık sektöründe sağlık

UYUZ BEY

Centipat
Ben şu an lise 2. sınıfım ve yaklaşık 4 yıldır adam akıllı havacılık sektörüyle uğraşmak, özellikle de pilot olmak istiyorum. Ama sivil pilot olmak için sağlık şartları, özellikle de göz sağlığı şartları nelerdir? Vücudumda yara izi varsa, ya da kilom birazcık fazlaysa ne gibi sıkıntılar yaşayabilirim? Özellikle de gözlük kullandığım için göz sağlığının şartlarını gerçekten merak ediyorum. Ve fen lisesinde okuyorum lise 3 ve 4 de kasarsam Anadolu Üniversitesine gidebileceğime inanıyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. @painkiller @Jira

Son düzenleme:
Göz derecelerin ne? Gözlük takman önemli değil, göz derecelerin önemli. Gözlük kullanan birçok pilot var. Lazer ameliyatını soracaksan, şirketten şirkete değişir ama genel olarak lazerden önceki veriler göz önüne alınıyor.

Üniformayı giydiğinde, açık kalan yerlerinde yara izi, doğum izi, dövme gibi şeyler olmamalı. Örneğin bacağındaki yara izini, dövmeyi kimse takmaz ama yüzündeki yara izi, boynundaki dövme gibi şeyler takılır, sıkıntı yaratır.

Kilo ve boy endeksi çok zor bir süreç değil. Fit, dengeli bir vücudun olduğu sürece sorun olmaz. 170 ve üstüysen boyu da takmana gerek yok.

Göz dereceleri askeriyede toplam 1 derece. Sivilde daha hafif şartlar.

Son düzenleme:
Şurayı okuyup kendininki ile karşılaştır, daha sonra geri dön bana.

Mesela -6 derece derken tek bir gözden bahsediyorsa sıkıntı yok ama iki gözü birden kapsıyorsa 18-20 yaşına gelene kadar geçer bence.
Miyop ve az da astigmat var ışte dediğim gibi tek göz için diyorsa normal.

Göz derecelerin neler? Ayrıca ne rahatsızlığı var gözlerinde? Toplam 6 dereceyi geçmemsi lazım ve lazerle çizilmemiş olması lazım gözlerinin en basit haliyle.

Kilo veya boy ile ilgili bir kısıtlama yok pilotluk eğitimi için. Yara izi olarak da yüzünde ellerinde özellikle faça tarzı yara izi, görünür dövme gibi izler veya yaralar olmaması lazım.

Fen lisesinde okuduğuna göre Anadolu Üniversitesi pilotaj bölümünü düşünebilirsin. Ama çok çalışman gerek, puanları çok yüksek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı