Sıkıntı bu da değil. Kuralda "Siyasi veya dini mesaj veren avatarlar" kaldırılacaktır diyor fakat resimde bir mesaj yok. Che'nin kim olduğunu bilmeyen birisi fotoğrafa bakıp "Aa bu adam kesin siyasetçi, Küba devrimini yapmıştır." diyemez. Anlamadıkları şey bu.
Fidel Castro'nun bir sözü var. "Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diye. Küba devriminin en önemli liderlerinden biri olan Fidel Castro'nun bu sözü üzerine, Fidel'in yoldaşı Che'nin fotoğrafını kaldırmak dediğiniz gibi doğru değil.
Kemalist değilim ama Küba'da bir Mustafa Kemal büstü olduğunu biliyorum. İki şahsiyetin de vatan için silahlı mücadelesi tarihsel açıdan oldukça önemli.
Fidel Castro'nun bir sözü var. "Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diye. Küba devriminin en önemli liderlerinden biri olan Fidel Castro'nun bu sözü üzerine, Fidel'in yoldaşı Che'nin fotoğrafını kaldırmak dediğiniz gibi doğru değil.
ABD'de Trump'a küfür etmek bile serbest. Hatta maketini yapıp tekmelediklerini bile gördüm. Burda Hero baskılı tişört giyince bile gözaltına alınanlar olyuor. Demokratik ülkeyiz ya? Bu olay Türkiye gibi ''demokratik'' bir ülkede yapılsa; bazıları ''en demokratik haklarıyla'' ellerine pala alıp bunu yapanı ararlar. Tayyip'in hem çıplak hem de kolları uzun bir heykeli yapılabilir aslında.
...