Havadan Sudan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sıkıntı bu da değil. Kuralda "Siyasi veya dini mesaj veren avatarlar" kaldırılacaktır diyor fakat resimde bir mesaj yok. Che'nin kim olduğunu bilmeyen birisi fotoğrafa bakıp "Aa bu adam kesin siyasetçi, Küba devrimini yapmıştır." diyemez. Anlamadıkları şey bu.
Mustafa Kemal ile Ernesto Che arasında siyasi obje açısından bir fark göremiyorum. Bence yasaklar yanlış.

Fidel Castro'nun bir sözü var. "Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diye. Küba devriminin en önemli liderlerinden biri olan Fidel Castro'nun bu sözü üzerine, Fidel'in yoldaşı Che'nin fotoğrafını kaldırmak dediğiniz gibi doğru değil.
Kemalist değilim ama Küba'da bir Mustafa Kemal büstü olduğunu biliyorum. İki şahsiyetin de vatan için silahlı mücadelesi tarihsel açıdan oldukça önemli.

Fidel Castro'nun bir sözü var. "Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diye. Küba devriminin en önemli liderlerinden biri olan Fidel Castro'nun bu sözü üzerine, Fidel'in yoldaşı Che'nin fotoğrafını kaldırmak dediğiniz gibi doğru değil.
Hangi modun Che yüzünden ceza verdiğini merak ettim doğursu. Ceza çok yanlış bir sebepten ötürü verilmiş.

Che daha bir radikal bir şekilde temsil ediyor sadece. Trump'a boş denir mi hiç :D
ABD'de Trump'a küfür etmek bile serbest. Hatta maketini yapıp tekmelediklerini bile gördüm. Burda Hero baskılı tişört giyince bile gözaltına alınanlar olyuor. Demokratik ülkeyiz ya? :) Bu olay Türkiye gibi ''demokratik'' bir ülkede yapılsa; bazıları ''en demokratik haklarıyla'' ellerine pala alıp bunu yapanı ararlar. Tayyip'in hem çıplak hem de kolları uzun bir heykeli yapılabilir aslında. 😃
...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı