Havale Yolu ile Dolandırılmak

Merhaba, zamanında ben de dolandırıldığım için yapmanız gerekeni yazıyorum. Elinizdeki tüm bilgi ve belgeler ile ( ekran görüntüsü, yazışmalar, iletişim kurduğunuz kişi ve kişilerin Facebook hesapları, telefon numaraları, havale yaptığınız hesap numarası, dekontunuz kısaca bulabildiğiniz herşey ) bağlı olduğunuz savcılığa gidin. Tabi öncesinde uygun dille bir dilekçe yazın. Dilekçenizde de olayı açık ve net, anlaşılır dilde özetle anlatınız. İfade esnasında bütün ayrıntıları anlatıyorsunuz ve bilgi, belgeleri veriyorsunuz. Daha sonra anlattıklarınızı yazılı bir şekilde size veriyorlar. Okuyup imzalıyorsunuz.

Sonuç ne oldu derseniz aradan yaklaşık 6-7 ay geçti. Kişi bulundu.Hakkında dava açıldı. Zaten arkadaş hapis yattığı için uzlaşma kararı çıktı ben de kabul ettim. Paramı 4 taksitte ödemeye başladı ve son taksitimi kısmet olursa 25 Kasım tarihinde alacağım. :)

Sayfayı incele fırsatı buldum şimdi İphone X'i güya 3 Kasım'da satışa sunmuşlar. :D Umarım paranızı geri alır ve bu teşkilatın ceza almasını sağlarsınız.
Bir de mesaj attım nasıl telefon Türkiye'de satışa sunulmadan satışa çıkardınız diye ve yorum atanlara mesaj yazıcam şimdi bakalım ne olucak.

Teşekkür ederim yardımınız için ben başvurumu yaptım. İfademi aldılar ama sürecin uzun süreceğini söylediler. Bakalım bekleyeceğiz. Umarım paramız geri gelir.

Teşekkür ederim yardımınız için ben başvurumu yaptım. İfademi aldılar ama sürecin uzun süreceğini söylediler. Bakalım bekleyeceğiz. Umarım paramız geri gelir.
Adaletin bir ayağı topaldır ama er geç yerini bulur. 1 yıl gibi bir sürede paranızı alacağınızı düşünüyorum. İnşallah daha kısa sürer.

Hocam böyle durumda tüketici haklarını boşverip direk polise gitmek lazım. Düpedüz dolandırıcılık bu. Ayrıca ne olursa olsun ürün ulaştıktan sonra ödemeyi yapmalısınız.

Eğer yardıma ihtiyacınız olursa buradan sormanız yeterli. Elimden geldiğince destek olurum. Böylelerinin yanına yaptıkları kalmamalı!

Bizimde malesef dün başımıza geldi TOLGA İLÇİ İlci rental 0 531 770 27 34‬ isimli sahıs ki hala sahibinden.com da ilanları var şikayet etmemize ragmen, havaleyi aldıktan sonra bizi engelledi ve tabiiki arac gelmedi avukatımıza detayları ilettik umarım sizin gibi biZde paramızı geri alabılırız. Benım aklımın almadıgı ne cesaret bankada tum detayları mevcutken bu insanlar bizleri rahatca dolansırabılıyor hukuk sistemi bu kadar zayıf mı korkmadan hırsızlık yapabılıyorlar

Bu konunun hala takipçisiyim ancak bu kadar uzun zaman oldu ve ne yazık ki hala bir sonuç yok. Kişilerin kimliği tespit edilmiş mahkemeye çıkacakmış. Bana bu bilgiyi 5 ay önce verdiler hala bir sonuç yok. Ülkedeki adalet sistemi ne yazık ki beni üzdü.

Havale işleminde açıklama hanesini doldurmanız çok iyi olmuş. Buna benzer bir olayda, yapılan EFT'nin açıklama hanesi boş olduğu için dolandırılan arkadaş bir hak iddia edememişti. Yazışma vs de olmayan sadece telefon görüşmeleri ile yapılan bir alışverişti. Bu şekilde havale / eft ile yapılan alışverilerde açıklama hanesine mutlaka açık bir şekilde örneğin "şu ekran kartının ödemesi isim soyisim" şeklinde ibare düşülmeli… Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı