Havayolu Şirketleri "RÖTAR" Yapar

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.476
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Yolcu olduğumuz zaman pek hoşlanmadığımız bir durum olan rötarı tanıtmak istedim. Emin olun şirket personelinin de en son isteyeceği durumlardan biridir ama her an her şirketin başına beklenmedik bir rötar gelebilir. Yolcular olarak daha sakin ve daha bilinçli karşılamalıyız durumu.

Öncelikle rötarın sözlük anlamıyla başlayalım.

Screenshot_1.png


Bir uçak neden rötar yapar?

  • Uçakta beklenmeyen bir teknik arıza veya planlanan teknik arızanın giderilme süresinin uzaması
  • Uçağın ineceği havalimanının inişe yakın ki hava trafiği
  • Arıza/sorun çıkartan yolcular
  • Uçağın havalanacağı veya iniş yapacağı havalimanında etkili olan elverişsiz hava koşulları
  • Havalimanı pist sorunları veya planda olmayan sorunlar

Gibi nedenler sıralayabiliriz. Örnek vermek gerekirse THY'nin 737 uçağı kalkışa hazırlanırken motorlarının birinde bir sorun meydana geldi ve sefer durduruldu. Uçak bakıma alındı ve 3 saatlik rötar sonucunda havalandı. Bu olay binde bir olur ama olunca da oluyor işte.

Uçuşunuzu planlandınız, önemli bir toplantıya veya görüşmeye gideceksiniz. O halde low cost havayolu şirketleri yerine daha büyük havayolu şirketlerini tercih etmeniz faydanıza olur. Low cost havayolu şirketleri, bayrak taşıyıcı firmalara göre daha çok rötar yapar, sorun çıkartır.

Bu tür durumlarda bilinçli olup biraz paraya kıymak gerekebiliyor.

Kısacası rötar olağan bir şeydir. Kıvılcımlarınızı aleve dönüştürmeden önce arka planda dönen olayları zihninizden 5 dakika geçirmenizi bu işin içinde biri olarak rica ediyorum. Saygılar.
 
Tarihteki tarifeli seferlerde yapılan ilk rötar domino etkisi yaparak bugüne kadar gelir. Çünkü dünya genelinde neredeyse bütün uçaklar, bir şekilde birbirine bağlıdır veya ilişkilidir. Aktarmalı uçuş gecikirse, kalkış sırası gecikir, onu bekleyen gecikir, inmek isteyen uçak inemez o da gecikir yani:) Bunu engellemenin hiçbir yolu yok maalesef:)
 
Eğer zamanınız varsa ve aç iseniz rötar güzel bir şey, bazı havayolu şirketleri 3 saat ve sonrası olan rötarlar için McDonald's gibi fastfood zincirlerinden yemek kuponu veriyor. [emoji23]
 
Saatlerce kuyruk bekleyip biletini al, sonra bir kuyruk daha bekle diğer tarafa geç sonra şak, rötar.
Şuna bir tek ben denk gelmedim sanırım:) Ben gittiğimde genelde kontuarda işimi halledip direkt uçak kapısına yöneliyorum. Oradaki rötara tabii yakalandım çok sefer. Ama kontuarlarda en fazla beklediğim 5-10 dakika olmuştur o da genelde yurtdışı seyahatlerinde zaten.
 

Geri
Yukarı