Hayat çalışmaktan mı ibaret?

Zenginsiniz belli.

Hayat işte. Durumum fena değil. Çok zengin değilim.

Olmayacak hayal kurmam. İnsan kalkıp da benim çapım ne diye bakmalı... Fakir bir ailenin çocuğu olup da babanın sana 3K bir sistem bile toplamasını anca hayal edersin. O çocuğun hakkı ama ona asla sahip olamayacağını bilmesi lazım.
Sınırlarını zorlayan kişiler kazanıyor. Sınırı bildiği halde boş boş hayal kurup sisteme, ülkeye suç atan değil. Demek istediğim nereye kadar suç atacaksın? Bazı şeyleri değiştirmez isen yarın 40 yaşına gelince de aynısı olacak...

Spor yapmak lüks demişsin. Sabah 5.30 da koşmaya çıkarım ben. Atlar bisikletime spor yerlerine giderim. Nesi lüks?
Sınavdan sınavdan sonra spor salonuna giderim orası ayrı. Ama şu an para vermeden de spor yapıyorum.

Bir vasfın yoksa yapacak bir şey yok. Sisteme köle de lazım. Belki bir gün o kölelerden birisi ben olurum... Hayat bu belli olmaz.
 
Babam için öyle olsa gerek maalesef :( Gece 12-1'de eve geliyor. Gece 5'te kalkıp geri gidiyor. Sadece cumartesi pazarı var. Onla da yüzünü asmadan bizimle vakit geçiriyor. Bir dediğimizi iki etmiyor. Adam gibi adamdır kendisi.

Böyle İnsan zor bulunur, kıymetini bilin...
 
Hocam çalışmak öcü değildir öncelikle bunu bir netlestirelim,hele sistem zorlaması hiç değildir. Siz ilk insan da olsanız karın doyurmak için yine calisacaktiniz.
 
Kitap vb. ama sorsan başarız olsam bile asla pişman değildir.

Yukarıda bir arkadaş da beni zengin ilan etti. Aynı şekil benim babam da öyle... Babamla aramız kötü ama iyi geçinmeye çalışıyorum. Benim de gözleri cizdirdi o kadar para gitti. Sırf MSÜ'ye gideyim diye.
 
Vallaha hocam sorma. Koca inşaatta bir çocuk sayılan ben (22) vardım. Köle gibi oluyorsun. İki patronum vardı, ikisi aynı anda iki işe göndermeye çalışıyorlardı. Birisini işini yapıyorum öteki geliyor niye dediğimi yapmıyorsun. Neler neler yaşadım bir bilsen. Git güvenlik görevlisi ol daha iyi. Büyük konuşmamak gerek hiçbir zaman fakat mümkün olduğunca inşaat ve benzeri işçiliklerden uzak durmak lazım. Babamda işçi emeklisi. Yıllardır boyun bükmüş adam, mecburiyetten. Beraber çalışıyorduk aynı inşaatta. Resmen içim acıyordu o boynunu büktüğünde. Gördükçe sinirleniyordum başımdaki adamlara. Neyse ki bitti çile de kurtuldum.
İyi tahammül etmişsin, Allah yardımcın olsun. Hayat çok zor.
 
Doğrudur hocam. Bizde onu mutlu etmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Borcu varken sınava gireceğim diye dershaneye gönderdi. toplam 10 bin tl masrafı oldu. Kitap vb. ama sorsan başarız olsam bile asla pişman değildir.
Hocam oturdum ders çalışıyorum fakat ailem için, onları ilerde rahat ettirmek için. Hayattayken kıymetlerini bilmek lazım. Benim ailemde bir dediğimi iki etmediler. Nelere katlandılar. Önceden ders çalışmadım. 22 yaşıma geldim fakat son iş tecrübemde babamın öyle emir altında görüp boyun büktüğünde sinir krizi geçiriyordum resmen.

Baba mesleği alt yapı tesisatçılığı. Bir gün mühendisler geldi başımıza. Büyük bir projede çalışıyoruz. Bana dediler şu demiri kes boruyu zedeler. Aldım makineyi fakat keserken gördüğüm üç şey vardı. Birisi mühendislerin ayakkabıları, kestiğim demir ve toprak. Orda karar verdim işte. Tamam dedim oğlum sen babana boyun büktürtmeyeceksin. İnsanları ezmeyi seven birisi değilim fakat emir almaktansa emir ver adaletli ver daha iyi.
 

Geri
Yukarı