Hayat keyif vermiyor ve sarmıyor

Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende aynı hastalığa sahibim, hatta tekrar emin olmak için az önce bir test yaptım beklediğim gibi yüksek bir OKB sonucu aldım. OKB sayesinde hata yapmaktan kaçındım ve keşke dememek için her zaman her durumda elimden gelen her şeyi yaptım. Bu bakımdan OKB bazen gerçekten iyi şeyler yapabilmemi sağlasa da hayatta ne zaman hata yapsam asla o hatadan kurtulamıyorum. Özellikle geceleri yataktayken inanılmaz bir şekilde nüks ediyor. Mevcut hayatımdaki büyük küçük başarılarım ile bu hastalığı ciddi oranda bastırabiliyorum fakat yine de kurtulamıyorum. OKB insanı sürekli geçmiş hataları ile yüzleştiren bir hastalık. Allah kurtarsın hocam. En azından bende durum böyle.

Allah yardımcınız olsun hocam sanırsam internetten baktım psikolojik bozukluk vb sizin işinizde zor.

Allah yardımcınız olsun hocam sanırsam internetten baktım psikolojik bozukluk vb sizin işinizde zor.

Sizin de başınız sağ olsun. Allah razı olsun. Bu hastalık hayat başarısı düşük insanlarda inanılmaz acı verici olabilir. Allah'a şükür şimdilik durumum iyi fakat iyi olmasaydı psikolojik olarak tamamen günümüz Gazzesinden beter olurdum psikolojik destek falan hiç bir şey kurtarmazdı. Asla tebessüm dahi edecek gücüm olmazdı hayatta. Psikolojik mi yoksa beyinde de bir şey var mı bilmiyorum. Oyunda hata yapınca bile gece aklıma hep gelip beni rahatsız ediyor. Öyle olumsuz olan her şeyi takıyorum.

Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende aynı hastalığa sahibim, hatta tekrar emin olmak için az önce bir test yaptım beklediğim gibi yüksek bir OKB sonucu aldım. OKB sayesinde hata yapmaktan kaçındım ve keşke dememek için her zaman her durumda elimden gelen her şeyi yaptım. Bu bakımdan OKB bazen gerçekten iyi şeyler yapabilmemi sağlasa da hayatta ne zaman hata yapsam asla o hatadan kurtulamıyorum. Özellikle geceleri yataktayken inanılmaz bir şekilde nüks ediyor. Mevcut hayatımdaki büyük küçük başarılarım ile bu hastalığı ciddi oranda bastırabiliyorum fakat yine de kurtulamıyorum. OKB insanı sürekli geçmiş hataları ile yüzleştiren bir hastalık. Allah kurtarsın hocam. En azından bende durum böyle.

Allah şifa versin hocam. İnşallah bu hastalıktan kurtulacağız.

Merhaba arkadaşlar, biraz sohbet edelim dedim ve bir yandan da bir kıza aşık oldum. Her gün görüyorum onu ama bugün biraz sohbetim oldu güzeldi gayet Instagram filan alamadım. Bugün aradım biraz buladım ne yapacağım bilmiyorum tam normalde asosyalim ama kolay sosyalleşirim onun dışında hayat çok sıkıcı dostlar. Hiçbir şey sarmıyor hiçbir şey keyif vermiyor, oyunlar bile artık büyüdük mü ondan mı yoksa hayat mı artık sıkıcı. Bir de babamın vefatından sonra hayattan da çok soğudum. 4 ay oldu neredeyse babamın rahmetli olması böyle işte.
Son zamanlarda bende de oluyor ne yapsam keyif alamıyorum adeta tükenmişlik sendromu yaşıyorum
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Bende 12 yildir psikolojik tedavi goruyorum son bibkac senedir cok iyiyim sukur Kafani surekli mesgul edecek birseyler bulman lazim bosta kalirsan boyle hissedeceksin kacari yok

Ben hobiler edindim kafami kasiyacak vaktim yok psikolojik olarak iyiyim baya

1. Son 2.5 senedir yabanci dil ogreniyorum suan konusuyorum
  2. Son 1 senedir vucut gelistirme haftanin 5 gunu kacmaz istikrarli bir sekilde
  3. Son 1aydir Fotograf makinasi aldim profesyonel fotografcilik ve video duzenleme egitimi aliyorum youtube dan
  4. Beslenme konusunda kitaplar okuyorum surekli cok faydasini gordum
Surekli olarak biseylerle mesgul ol bos kalma sakin basarilar

Yaşınız kaç bilmiyorum eğer 15 den büyükseniz ve benim gibiyseniz 20 yaşına kadar sürecektir (şuan 20 yaşındayım) belki bir kaç yıl daha sürer.

ben 15 yaşından beri hayattan keyif alamıyorum çünkü 14 yaşında bir kızdan hoşlanmıştım koca bir yıl içinde 1 cümle bile bir birimiz ile kuramadık onun pişmanlığı var biraz.

Biraz kurtuluyor gibiyim kendinize uğraşlar edinin.
Spor olarak = Calestenic ve ya muay thai kick boks vs

Eğitim olarak = Yabancı dil illa İngilizce olacak diye bir zorunluluk yok. Benim hoşuma İspanyolca gidiyor İspanyolca öğrenmeyi düşünüyorum.

Hobi olarak = Bisiklet sürmek, Fotoğraf çizmek, Ahşap oyma,

gibi şeyler edinin benim gibi biraz daha iyiye gide bilirsiniz.

Geçmiş olsun öncelikle. Ama bir psikiyatra gitmenizi tavsiye ederim. Ki tam bir tanı konulsun hala tedavi sürecindeyim.
Hocam bendede sinirlendiğim zaman birini yok edesim geliyor ama böyle bireysel değil o kişiyle alakalı çoğu şeye zarar veresim geliyor bu sizce OBK ile alakalı mı yoksa başka bir şey mi ?

Yaşınız kaç bilmiyorum eğer 15'ten büyükseniz ve benim gibiyseniz 20 yaşına kadar sürecektir (şu an 20 yaşındayım) belki birkaç yıl daha sürer.

Ben 15 yaşından beri hayattan keyif alamıyorum çünkü 14 yaşında bir kızdan hoşlanmıştım koca bir yıl içinde 1 cümle bile bir birimiz ile kuramadık onun pişmanlığı var biraz.

Biraz kurtuluyor gibiyim kendinize uğraşlar edinin.
Spor olarak = calestenic veya Muay Thai Kick boks vs.

Eğitim olarak = yabancı dil illa İngilizce olacak diye bir zorunluluk yok. Benim hoşuma İspanyolca gidiyor İspanyolca öğrenmeyi düşünüyorum.

Hobi olarak = bisiklet sürmek, fotoğraf çizmek, ahşap oyma,

Gibi şeyler edinin benim gibi biraz daha iyiye gidebilirsiniz.

Hocam bende de sinirlendiğim zaman birini yok edesim geliyor ama böyle bireysel değil o kişiyle alakalı çoğu şeye zarar veresim geliyor bu sizce obk ile alakalı mı yoksa başka bir şey mi?

Bu durumu bir uzmana anlatmanız daha iyi olur ama OKB liseniz bağlantılı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı