Hayat Nasıl Var Oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büyük olması müslümanlıkta istaf oluyor diye biliyorum. Sonuçta hepsinde tanrıya ibadet eden uzaylı varlıklar yok. En azından biz daha görmüyoruz. Süs olarak koymuş gibi düşünüyorum eğer yaratıcı varsa. Mikro organizmalara da din indirilmemiştir heralde?

İsraf ne demek? Kaynağı boş yere harcayıp tüketmek demek değil mi? Allah’ın kaynağı tükenir mi? Hayır. Allah Ğaniy’dir, yani sınırsız zengin. Sınırsız zenginlikten bir şey eksilir mi? Hayır. Üzgünüm ama daha israf ne demek bilmeyen birisi olarak senin yerinde olsam utanırdım. Sen en iyisi Teoloji bilgini geliştir.

İsraf ne demek? Kaynağı boş yere harcayıp tüketmek demek değil mi? Allah’ın kaynağı tükenir mi? Hayır. Allah Ğaniy’dir, yani sınırsız zengin. Sınırsız zenginlikten bir şey eksilir mi? Hayır. Üzgünüm ama daha israf ne demek bilmeyen birisi olarak senin yerinde olsam utanırdım. Sen en iyisi Teoloji bilgini geliştir.

Sayısız gezegenlerin boş olması israf olmuyo mu diyosun? Sana göre israf tüketmek mi bence iyice öğren israfın anlamını. :D Allahın varlığını ispatla önce. Onu övmeden önce.

Sayısız gezegenlerin boş olması israf olmuyo mu diyosun? Sana göre israf tüketmek mi bence iyice öğren israfın anlamını. :D Allahın varlığını ispatla önce.

Anlama sorunu mu var? İsraf sınırlı kaynakta olur Allah sınırsız zengindir. Anladığım kadarıyla art niyetlisin bundan sonra yazdıklarına cevap vermeyeceğim.

Anlama sorunu mu var? İsraf sınırlı kaynakta olur Allah sınırsız zengindir. Anladığım kadarıyla art niyetlisin bundan sonra yazdıklarına cevap vermeyeceğim.

Sınırlı kaynak diyosun nereden biliyosun gezegenlerinin kaynağının sınırsız olduğunu. Dünyadaki kömür yada petrol sınırsız mı?

Sınırlı kaynak diyosun nereden biliyosun gezegenlerinin kaynağının sınırsız olduğunu. Dünyadaki kömür yada petrol sınırsız mı?

Allahım sana geliyorum. Gezegen kaynağı sınırsız değil Allah’ın kaynağı sınırsız yani Allah’ın bir hücre yaratması ile güneş sistemi yaratması arasında fark yok. Eksilen bir kaynak yok. İsrafsa kaynağın eksilmesidir. Bak yine cevap girdim :(

Bak gezegenlerin, sana göre yaratılması israf değil diyosun, ortada koskoca bi gezegen var ve kimsenin işine yaramıyo illa günlük hayattan örnek istiyosan bir pasta yaptın ve yemedin tanrı eğer var ise bir gezegen yaratıp bunu kimse tarafından kullandırtmamış oluyo anlatabildim mi? Yani sen gidip aydan dünya için önemli olan değerli elementleri alırsan bu gezegen israf olmamış oluyo kullanıyosun fakat kullanmadığın gezegenler için aynı şeyi söyleyebilir misin öylece duruyorlar.

Bak gezegenlerin, sana göre yaratılması israf değil diyosun, ortada koskoca bi gezegen var ve kimsenin işine yaramıyo illa günlük hayattan örnek istiyosan bir pasta yaptın ve yemedin tanrı eğer var ise bir gezegen yaratıp bunu kimse tarafından kullandırtmamış oluyo anlatabildim mi? Yani sen gidip aydan dünya için önemli olan değerli elementleri alırsan bu gezegen israf olmamış oluyo kullanıyosun fakat kullanmadığın gezegenler için aynı şeyi söyleyebilir misin öylece duruyorlar.

Bak arkadaşım son kez anlatıyorum. Pasta sınırlı bir kaynaktır şeker, un bunlar sınırlı kaynaklardır. Allah’ın (tabiri caizse) hazinesi ise sınırsızdır. Pasta üzerinden örnek verirsek Allah’ın hazinesinden ne un eksilir ne şeker.
Yani Allah’ın bir değil binlerce evren yaratmasıyla kaynağı eksilmez.

Bak arkadaşım son kez anlatıyorum. Pasta sınırlı bir kaynaktır şeker, un bunlar sınırlı kaynaklardır. Allah’ın (tabiri caizse) hazinesi ise sınırsızdır. Pasta üzerinden örnek verirsek Allah’ın hazinesinden ne un eksilir ne şeker.
Yani Allah’ın bir değil binlerce evren yaratmasıyla kaynağı eksilmez.
Bu konuların ucu açıktır ne kadar tartışsanızda sonuca varamazsınız .

Bu konuların ucu açıktır ne kadar tartışsanızda sonuca varamazsınız .

Sorduğu soru felsefi anlamda çöp bir soru anlatmaya çalışıyorum fakat kendisi art niyetli. Kabul et kardeşim haksızsın bu konuda. Sırf bu konuda haksızsın diye ateizm çökmedi ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı