Hayat

Yaşamış olduğun problem hakkında biraz detay verirsen belki iyi hissetmeni sağlayabiliriz?
Ailesel ve maddi sıkıntılar diyebilirim kısaca. Başka konular da var ama onlar o kadar önemli değil.
Dünya hayat geçici, takma kafana. Önemli olan ahiret hayatı 😉
İyi niyetiniz için teşekkürler ama maalesef herhangi bir dine inanmıyorum.
Dünya hayat geçici, takma kafana. Önemli olan ahiret hayatı 😉
İyi niyetiniz için teşekkürler ama maalesef herhangi bir dine inanmıyorum.
Sevgili kardeşim,

"Kapalı kapı yoktur, yanlış anahtar vardır." Bizim hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde ise hayır olabilir. Hayata önce kendini severek başla. Bu hayatta hiçbir şey senden daha kıymetli değil buna emin ol. Belki bunu sana başkaları da söylemiş olabilir ancak bunun doğruluğunu ileri ki yıllarda çok daha iyi fark edeceksin. Her şeyin bir çözümü bulunur elbette.

Derdinin ne olduğunu bilmiyorum ama bunun canını ne kadar sıktığını tahmin edebiliyorum. Yanlış anlama sakın, asla derdini küçümsediğimden değil. Hayatımızda bazen kendimizi çok dipte hissettiğimiz anlar olabilir. Bu hepimizin, zaman zaman hayatımızın belli dönemlerinde karşılaştığı bir durumdur. Ancak bilinmelidir ki, musibetlerin sonunda hayır vardır.

Burada belki bizim haddimize olmayabilir ancak naçizane tavsiyem öncelikle kendini, sonra senin sevdiklerini, sonra da seni sevenleri hiç aklından çıkarma. Koşulların el verdikçe kendine bir amaç edinmeye çalış.
Çok teşekkür ederim gerçekten. Şu günlerde benimle karşılıklı konuşup akıl verecek birileri bile yok. Gerçekten beni sevdiğine inandığım insanlar beni tanımıyormuş gibi davranırken, tanımadığım birinden böyle sözler duymak beni gerçekten çok mutlu etti. İnsanlık ölmemiş demek ki.

Son düzenleme:
Hayat sıkıcı, hayat monoton, hayat b*ktan. Mutluluk diye bir şey sadece birbirimize söylediğimiz yalanlardan ibaret bence. Hiç klişe mutluluk sözleri de söylemeyeceğim. Yok çünkü böyle şeyler.

Ben mutlu değilim. Yaşıyoruz işte. Gercekten mutlu olabilmeyi becerenler varsa helal olsun. Ben bu ülkede karamsarlıktan öte bir şey göremediğimden böyleyim sanırım.

Sıkıntı aile ve maddiyatsa eğer, o dönemlerde ve yaşlarda olan doğal şeyler bunlar. Daha önce bir arkadaşa da yazmıştım.
Bir an önce iş bulup o evden çıkmanız gerek! Oyunu, arkadaşı, eğlenceyi unutun ve ayaklarınız üzerinde durabileceğiniz bir işin temelini atın! İş olduktan sonra her şeyin düzeldiğini göreceksiniz.

Arkadaşlar moralim çok bozuk bu ara, olaylar çok üst üste bindi. İntihar etmeyi bile düşündüm açıkçası. Çıkmazdayım hiçbir şekilde mutlu olamayacakmış gibi hissediyorum. Şu an karşımdaki hayat bana bunu düşündürüyor. İçinde bulunduğum duruma karşılık bir abi/kardeş tavsiyesi verebilir misiniz? En azından intihar etmeyi düşünmekten vazgeçirecek. Kusura bakmayın biliyorum, bunun teknolojiyle vs. ilgisi yok ama bu forumda kaliteli, bilgili ve tecrübeli insanlar olduğunu düşünüyorum.

Aradan biraz zaman geçmiş, şu anki düşüncelerini de bilmek isteriz. Nasıl gidiyor hayat?

Aradan biraz zaman geçmiş, şu anki düşüncelerini de bilmek isteriz. Nasıl gidiyor hayat?
Kusura bakma henüz yeni girebildim foruma görmedim fakat aradan o kadar zaman geçtikten sonra tekrar yazman gerçekten beni çok mutlu etti. En iyi dost dediğim insanlar bile bana yüz çevirirken hiç tanımadığım birinin derdimi dert edinmesi mutlu ve tuhaf hissettirdi. Merak etme intihar gibi düşüncelerden vazgeçtim. Farklı bir eve çıktım şu an zengin olan halamlar bana yardım ediyor belli miktar ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Şu anda maddi sıkıntım yok ama gerçekten bir insanı ailesi hiç mi sevmez ya. Mutlu aileleri görünce çok üzülüyorum. Farklı eve çıkalı 3 ay oldu annem babam bile bir kez arayıp sormadı bir mesaj bile yazmadı. Bu hayatta yalnız olduğumu anladım sanırım yapacak bir şey yok kendi ayaklarımın üstünde duracağım artık. En azından arayıp soran bir kaç arkadaşım var onlar geliyor bazen içiyoruz kafa dağıtıyoruz ama malum salgından dolayı o da yok bayağıdır. O yüzden bu ara biraz strese girdim ama sabrediyorum artık hayat bana yüzünü gülmedi yapacak bir şey yok. Artık iyi bir yazılımcı olup kendi hayatımı kendim yaratmayı düşünüyorum, teşekkürler...

Kusura bakma henüz yeni girebildim foruma görmedim fakat aradan o kadar zaman geçtikten sonra tekrar yazman gerçekten beni çok mutlu etti. En iyi dost dediğim insanlar bile bana yüz çevirirken hiç tanımadığım birinin derdimi dert edinmesi mutlu ve tuhaf hissettirdi. Merak etme intihar gibi düşüncelerden vazgeçtim. Farklı bir eve çıktım şu an zengin olan halamlar bana yardım ediyor belli miktar ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Şu anda maddi sıkıntım yok ama gerçekten bir insanı ailesi hiç mi sevmez ya. Mutlu aileleri görünce çok üzülüyorum. Farklı eve çıkalı 3 ay oldu annem babam bile bir kez arayıp sormadı bir mesaj bile yazmadı. Bu hayatta yalnız olduğumu anladım sanırım yapacak bir şey yok kendi ayaklarımın üstünde duracağım artık. En azından arayıp soran bir kaç arkadaşım var onlar geliyor bazen içiyoruz kafa dağıtıyoruz ama malum salgından dolayı o da yok bayağıdır. O yüzden bu ara biraz strese girdim ama sabrediyorum artık hayat bana yüzünü gülmedi yapacak bir şey yok. Artık iyi bir yazılımcı olup kendi hayatımı kendim yaratmayı düşünüyorum, teşekkürler...
Kendini toplayabilmen ne kadarda güzel, böyle devam hayallerinin peşinden koş hayat böyledir hayallerinin peşinden koşarsan o ilham seni ayakta tutar <3

Kardeşim bende üniversite sınavına hazırlanıyorum. İçinde olduğun durumu da anlayabiliyorum. Eğer ki sende istersen tanışmak, konuşmak, dertleşmek isterim.

Kardeşim bende üniversite sınavına hazırlanıyorum. İçinde olduğun durumu da anlayabiliyorum. Eğer ki sende istersen tanışmak, konuşmak, dertleşmek isterim.

Tabiki ben de isterim dertleşmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı