Hayatı planlamak

Namaza başla.O kadar çok ezan okunuyor ki iki ezan arasında örenğin ders çalışıyor isen,ne oldu ne kadar çabuk ezan okundu,daha ne çalıştım ki diyeceksin.Biraz kestireyim sözünü söylerken düşüneceksin,uyumaktansa 20 dakika işime bakayım diyeceksin.Normalde üşendiğin şeyler artık sana basit gelecek.Üşengeç bir insansan mutlaka denemelisin.
Hocam güzel fikir denenebilir cidden.
O halde sadece devam ettirebildiğini farz ederek hareket et. Yani ileri görüşlü ol, yararlı bulduğun bir eylemi tekrar tekrar sorguya çekmeden sadece üstesinden geldiğini farz ederek aksiyon al. Bunun bir diğer adı konfor alanından çıkmak olur.
Hocam dediğiniz olaya benzer şu olayı yaşadım. Kitap okuyordum bunu yapmam lazım benim için şart gibi birşey ve telefondan bildirim geldi. O an telefona bakmamak için kitabı okumak için öyle bir savaş verdim -benim için büyük bir şeydi normalde bildirim gelir gelmez bakardım telefona- ve kitap okumaya devam ettim. Bu konfor alanından çıkmaya benzer bir örnek mi?

Hocam güzel fikir denenebilir cidden.

Hocam dediğiniz olaya benzer şu olayı yaşadım. Kitap okuyordum bunu yapmam lazım benim için şart gibi birşey ve telefondan bildirim geldi. O an telefona bakmamak için kitabı okumak için öyle bir savaş verdim -benim için büyük bir şeydi normalde bildirim gelir gelmez bakardım telefona- ve kitap okumaya devam ettim. Bu konfor alanından çıkmaya benzer bir örnek mi?
Hem evet hem hayır. Konfor alanından çıktığını işin sonucunda öğrenirsin. Odaklanmanın vermiş olduğu verimliliğe bağlı bir işi tüm benliğinle üstesinden gelerek konfor alanından çıkabiliyorsun ve alıştığın alan senin yeni konfor alanın oluyor. Konfor alanı bu şekilde genişliyor; alışılmadık bir tempoya kapılarak elde edilen olumlu hissiyatlar konfor alanını geniş tutmaya çalıştığımızın bir sonucudur. Aynı şekilde bu tip eylemler bize cesaret de vermektedir.

Kısacası bir işi kendini katarak üstesinden gelmek diyebiliriz. Fakat burada unutulmaması gereken birşey vardır ki (bana göre) vücudunu da kullanabildiğin, üstesinden gelinen işler çok daha verimli sonuçlar verecektir. Bunun en iyi simülasyonu yıkım esaslı sporlardır. (Vücut geliştirme) gibi. Çünkü vücudunu da değerlendiriyorsun ve bu sana olumlu hormonlar olarak dönebiliyor (özellikle erkekler için). Ya da hareketli olduğundan ömrün uzuyor, daha sağlıklı ve aktif kalabiliyorsun. Kanın hızlı akıyor mesela. Yani vücudunun verimliliği de artıyor. En sevdiğim sözdür: "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur."

Technopat Haberler

Geri
Yukarı