Hayatım çok kötü nasıl toparlanırım?

Yusuf Koparan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 14 yaşındayım ve cidden artık dayanamıyorum. Sürekli başım ağrıyor okulda sürekli bana zorbalık yapıyorlar, ailem sürekli derslerim kötü olduğu için bana bağırıyor ve kızıyor beni seven çok az insan var, aşırı derecede gelecek kaygısı beni yiyip bitiriyor. Geceleri gözüme uyku girmiyor kendimi nasıl toparlayabilirim?

Merhaba 14 yaşındayım ve cidden artık dayanamıyorum. Sürekli başım ağrıyor okulda sürekli bana zorbalık yapıyorlar, ailem sürekli derslerim kötü olduğu için bana bağırıyor ve kızıyor beni seven çok az insan var, aşırı derecede gelecek kaygısı beni yiyip bitiriyor. Geceleri gözüme uyku girmiyor kendimi nasıl toparlayabilirim?

1) Gym.
2) Ders çalışma.
3) Kendini geliştirme.

Okul hayatın için derslerini topla. Kafa dağıtmak için kitap oku. Video oyunlarını bir süre bırak ve spora başla bu şekilde düzelmeye başlıyacaksın. 1 Ay bu dediklerimi uygula yeterli.

Zorbalığı kafana takma. Geri kalanları düzelt. Kimseye kulak asma.

gym
yeni hobi edinmek
enstrünman çalmak
sınıf değişikliği
kitap okumak
kafa dağıtmak için dizi izleyebilirsin
derslerine çalışırsan kaygın olmaz en kısa sürede derslerine odaklanmalısın.

Ya şu popüler kültür köleleri TikTok/Instagram'da gördükleri için her konuya "spor salonu/gym/bas geçer" gibi öneriler gibi yapmasa mı artık? Herkes spor yapmayı sevmek zorunda değil veya spor herkese iyi gelmeyebilir. Sınıf değişikliği ise çözüm olmaz, onların yaptığı zorbalık yüzünden sınf değiştirirse daha çok yaparlar.

Ya şu popüler kültür köleleri TikTok/Instagram'da gördükleri için her konuya "spor salonu/gym/bas geçer" gibi öneriler gibi yapmasa mı artık? Herkes spor yapmayı sevmek zorunda değil veya spor herkese iyi gelmeyebilir. Sınıf değişikliği ise çözüm olmaz, onların yaptığı zorbalık yüzünden sınf değiştirirse daha çok yaparlar.
Zorbalık kafaya takılacak bir konu değil. Birkaç gün duymamazlıktan gelince salarlar zaten.

Dostum 11.sınıf olarak söylüyorum kesinlikle derslerini aksatmaman gerekiyor. Gerçi benim 9.sınıfım Online eğitime denk geldi ama tavsiyem şu olabilir hiç kimseyi takma, birisi sana bir şey söylüyorsa cevap verme. Bu zaten en büyük cevap olacaktır. Hedeflerini yüksek tut. Ön sıralarda otur, fazla arkalara kayma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı