Selçuk Sümengen
Nanopat
Spora başlayacaksın, aynı anda ilgi alanın ya da yeteneğine göre bir hobi ya da sanat dalında, veya müzik aleti kursuna başlayabilirsin.Merhaba 14 yaşındayım ve cidden artık dayanamıyorum. Sürekli başım ağrıyor okulda sürekli bana zorbalık yapıyorlar, ailem sürekli derslerim kötü olduğu için bana bağırıyor ve kızıyor beni seven çok az insan var, aşırı derecede gelecek kaygısı beni yiyip bitiriyor. Geceleri gözüme uyku girmiyor kendimi nasıl toparlayabilirim?
Bunlar seni yeni insanlarla tanıştırır, olumsuz/kötü yürekli olanlara karşı dayanma gücü kazanırsın, hayatında iyi şeyler olmaya başlar, aslında ne kadar yetenekli ve başarılı olduğunu kendin de fark edersin.
Spor derken kendini savunma sporları, özellikle kick boks çok popüler, diğerleri de olabilir. Ya da yaşadığın yere göre yüzme, kürek, veya geçen yıl Olimpiyatlarda altın madalyalar aldığımız okçuluk ve güreş dalları olabilir. Okçuluk için kısa boy, kilolu olmak ya da gözlüklü olmak bile engel değildir.
Tüm sporlarda düzenli gittiğinde hocan ve senin gibi gelen insanlar sana 2. bir aile olurlar. Dayanabileceğin bir güç olurlar. Başardığını gördükçe kendine güvenin gelir, kendine güvendikçe daha iyisini başarırsın.
Son düzenleme: