Hayatım mahvoldu

Hwitsark

Hectopat
Yer
Antalya ve İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Doktor
İçimi dökmek istiyorum kısaca. Ben 11 yaşımdan beri hastayım. Böbrek yetmezliği, nefrotik sendrom,
Henöch schönlein, hsps, tansiyon, şeker hastalığı... Hemen hemen tüm hastalıkları geçirdim. Liseye ilk başladığımda durumum iyiydi hastaydım ama yine de ağır değildi. İlk dönemi bitirmeme ramak kala böbrek yetmezliği sebebiyle zaten kaybetmiş olduğum böbrek yetmezmiş gibi, 2.sini de kaybettim. Hayatım o zaman kabusa dönüştü.
Sık bayılmalar, nöbetler, titreme nöbetleri, enfeksiyonlar derken haberim olmadan babam okuldan kaydımı aldı.
Yıllarca İstanbul, Ankara, Antalya derken tedavi olmaya çalışıyorum. Sevdiğim kadını kaybettim, arkadaşlarımı, hobilerimi...
Çok yalnızım hatta intihar bile ettim ama başaramadım. Okul hayatım gitti hiçbir şekilde okula geri dönemiyorum. Bari para kazanayım diyorum ama vücudum çok yorgun kaldıramıyorum.
Ailemden ihtiyaçlarım olmasına rağmen para alamıyorum. En azından açıktan okuyayım dedim ama ben bunu istemiyorum, okula gitmek istiyorum, sürekli evde olmak istemiyorum. Lütfen bana neler yapmam gerektiğini söyleyin veya tavsiyeler verin, ben artık delirmek üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ne olursa olsun haline şükret gibi klişe cümleler kurmayacağım. Çünkü buradaki kimse bu yaşadıklarını yaşamamıştır tahminimce. O yüzden anlayabilmemiz pek mümkün değil. Anladığım kadarıyla fiziksel güç isteyen bir işte çalışamıyorsun. Eğer mümkünse sana birkaç öneri vereceğim. Letgo gibi 2. El ürün satış platformlarından ürün kovalayıp, ucuza alıp kâr elde ederek satabilirsin. Bilgisayarın var mı, varsa ne durumda bilmiyorum ama indie oyunlar oynayarak yayın yapabilir, kaliteli içerik üretirsen güzel paralar kazanabilirsin. Hastalığını belirtmemeni tavsiye ederim. Çünkü halkımız bu konuda biraz acımasız. Onun dışında liseyi açıktan 1-2 senede bitirerek, üniversiteye gidebilirsin. Okul okumak isteğin gerçekleşmiş olur. Ailenin olduğu şehirde okuman mantıklı geliyor bana hastalığından dolayı. Bunların dışında merakın varsa borsada işlem yaparak günlük 40-50 TL kazanabilirsin. Ama önce epey araştırman ve öğrenmen gerek. Benden bu kadar. Sormak istediğin bir şey olursa çekinme.

Merhaba. Ne olursa olsun haline şükret gibi klişe cümleler kurmayacağım. Çünkü buradaki kimse bu yaşadıklarını yaşamamıştır tahminimce. O yüzden anlayabilmemiz pek mümkün değil. Anladığım kadarıyla fiziksel güç isteyen bir işte çalışamıyorsun. Eğer mümkünse sana birkaç öneri vereceğim. Letgo gibi 2. el ürün satış platformlarından ürün kovalayıp, ucuza alıp kâr elde ederek satabilirsin. Bilgisayarın var mı, varsa ne durumda bilmiyorum ama indie oyunlar oynayarak yayın yapabilir, kaliteli içerik üretirsen güzel paralar kazanabilirsin. Hastalığını belirtmemeni tavsiye ederim. Çünkü halkımız bu konuda biraz acımasız. Onun dışında liseyi açıktan 1-2 senede bitirerek, üniversiteye gidebilirsin. Okul okumak isteğin gerçekleşmiş olur. Ailenin olduğu şehirde okuman mantıklı geliyor bana hastalığından dolayı. Bunların dışında merakın varsa borsada işlem yaparak günlük 40-50 TL kazanabilirsin. Ama önce epey araştırman ve öğrenmen gerek. Benden bu kadar. Sormak istediğin bir şey olursa çekinme.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Ancak borsa hakkında hiç bilgim yok Letgo'da alım satım yaparak ek gelir elde etmeye çalışsam da bu benim ancak ilaç parama yetebiliyor. Okul konusu ise daha sıkıntılı kaydım donuk sınavlara giremediğim için kredim vasat gözüküyor her halükarda çıkmaz bir sokak.

@Hwitsark şu an durumun nasıl.

Değişen pek bir şey yok haftada 4 gün hemodiyaliz'e giriyorum. İlaçların ağırlığı yüzünden karaciğer yağlanması başladı bu konuyu açtığımda 54 kilo iken şu an 90'ı zorluyorum. İlaçlar artık o derece zarar veriyor ki karaciğer enzimlerim felaket halde. Hala işsizim hala eğitimimi bitirebilmiş değilim, evde hapis hayatı yaşıyorum. Tek eğlencem bilgisayarım ve oyunlar kısacası hayatımdan hiç ama hiç keyif almıyorum. Zaten ölümümün yaklaştığını hissedebiliyorum karaciğerimi kurtaramazsak ya siroz ya da karaciğer kanseri beni bu hayattan kurtaracak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı