Tinnitus hayatımı mahvetti

Sağ kulağımda çınlama ve tıkanıklık var (eskiden östaki tıkanıklığı için ilaç alıyordum sonra bıraktım bazen sakız çiğneyince kulağım açılıyor). Duymada sorun yok yani en azından ben fark etmedim. Günlük hayatta aklım hep kulağımın çınlamasın artık hiçbir şey yapmak istemiyorum gece yaklaştığında ellerim ve ayaklarım titremeye başlıyor çünkü çok korkuyorum her gece o çınlamayı duyacağım diye çok korkuyorum, hiçbir şeye sevinemiyorum mutlu olamıyorum. Bu sorun eskiden de vardı ama tinnitus olduğu bilmediğim için aman bir şey olmaz diyordum. Son 7 aydır falan her gün aklımda hiç gitmiyor geçmiyor. Alışamıyorum bir türlü bu duruma. Sesi çok duymayayım diye geç saatlerde yatıyorum ona rağmen yine uyutmuyor. Uyku düzenim altüst oldu ders çalışamıyorum, her gün uykusuzum. Ama tinnitusu düşünmezken kulağımın çınladığını fark etmiyorum bile. Ama hep aklıma geliyor diyorum ki bende bir çınlama vardı sonra ses artmaya başlıyor. Biliyorum tedavisi yok sizin de yapacağınız bir şey yok, "Biz doktor muyuz kardeşim?" yazacağınızı biliyorum ama belki bu durumu yaşayan insanlar vardır forumda diye konu açıyorum. En merak ettiğim soru da şu; zaman geçtikçe bu çınlama artıyor mu yoksa azalıyor mu?
Dostum merhaba, sürecin nasıl geçiyor? Benim de yaklaşık 3 yıldır çınlama sorunum var, sanırım bu konuda şanslıyım diğer tinnitus evrelerine göre daha hafif bir uğultu var bende. Çınlama yok, sessiz ortamlarda o uğultuyu daha çok hissediyorum, çok olmasa da rahatsız edici, sesli ortamlarda ise fark etmiyorum. Fakat bu hali bile adamı delirtecek cinsten. Bir çözüm bulabildin mi?

Dostum merhaba, sürecin nasıl geçiyor? Benim de yaklaşık 3 yıldır çınlama sorunum var, sanırım bu konuda şanslıyım diğer tinnitus evrelerine göre daha hafif bir uğultu var bende. Çınlama yok, sessiz ortamlarda o uğultuyu daha çok hissediyorum, çok olmasa da rahatsız edici, sesli ortamlarda ise fark etmiyorum. Fakat bu hali bile adamı delirtecek cinsten. Bir çözüm bulabildin mi?
Sürecim hiç iyi geçmiyor hocam. Düşünsene ölene kadar bir çınlama ile yaşayacaksın. Ama bu durumu yaşayan insanlarla sohbet edince biraz olsun umursamayı bırakıyorsun

Sürecim hiç iyi geçmiyor hocam. Düşünsene ölene kadar bir çınlama ile yaşayacaksın. Ama bu durumu yaşayan insanlarla sohbet edince biraz olsun umursamayı bırakıyorsun
Hadi be. Ne diyeyim, tıp bir gün bu sorunları çözecek kadar da gelişir umarım. Gerçekten manyak ediyor insanı. Kuş seslerini bile düzgün duyamıyorum, arkada hep bir uğultuyla birlikte dinliyorum. Sessizliğin tadını çıkarmayı bırakalı çok oldu. Allah şifa versin ikimize de. Teşekkür ederim.

Hadi be. Ne diyeyim, tıp bir gün bu sorunları çözecek kadar da gelişir umarım. Gerçekten manyak ediyor insanı. Kuş seslerini bile düzgün duyamıyorum, arkada hep bir uğultuyla birlikte dinliyorum. Sessizliğin tadını çıkarmayı bırakalı çok oldu. Allah şifa versin ikimize de. Teşekkür ederim.
Beni esirgemeyin hocam duanızdan 😁 Şaka bir yana inşallah bir gün çözüm bulunur ya da geçer ben kesinlikle bir çaresi olacağına inanıyorum.

Beni esirgemeyin hocam duanızdan 😁 Şaka bir yana inşallah bir gün çözüm bulunur ya da geçer ben kesinlikle bir çaresi olacağına inanıyorum.
Umarım hocam :D Vallahi bozuk gözü bile çizdirip düzeltebiliyorlarsa bu işe de bir çare bulurlar herhalde, o zaman hala yaşıyor oluruz umarım. Yaşlılıkta tinnitusa pek dayanılacağını zannetmiyorum, daha zor bir süreç olabilir.

İnşallah bütün hastalar şifa bulur hocam. Aslında görme engellilerin, işitme engelli veya yürüyemeyen insanların olduğu bi dünyada tinnitus aslında masum bir hastalık. Bazen yatarken diyorum "En azından duyuyorum, görüyorum, yürüyebiliyorum".

İnşallah bütün hastalar şifa bulur hocam. Aslında görme engellilerin, işitme engelli veya yürüyemeyen insanların olduğu bi dünyada tinnitus aslında masum bir hastalık. Bazen yatarken diyorum "En azından duyuyorum, görüyorum, yürüyebiliyorum".
Öyle öyle. Tümörü, kanseri, bin türlü insanı hastanelere mecbur bırakacak hastalığı görünce insan tinnitusa şükrediyor. Beterin beteri var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı