Hayatımda iz bırakan en sevdiğim 38 oyun

İtiraz edilmeyecek oyun yoktur, zevkler farklıdır. Bizde fikirlerimizi belirtiyoruz, konu bununla alakalı.

Ben 1-2 arkadaş için yazdım. Adam buraya konu açıyor ''RDR 2'nin bizim için hayatında iz bırakması önemli değil'' diyor.

Bu ne saçmalık yani? Adam konu açmasın yazmasın veya fikrini belirtmesin o zaman.

Zevkler farklıysa madem, bu yazılmaz.

Son düzenleme:
Hogwarts Legacy bence altına yakışmamış, yarım.
Bence çok güzel bir oyun. Özellikle atmosferi ve müzikleri muazzam.

Anladım hocam, diğer ac oyunlarından anlaşılıyordu zaten 🫡
Yani mesela A.C Odyssey benim için serinin en iyisi olmakla beraber oyun dünyasının da en iyilerinden biri.

Ben oynanışa çok önem veririm. O yüzden listedeki bazı oyunlar özellikler RDR 2 çok sıktığı için iz bırakamadı hayatımda maalesef ama büyük oyun olduğu gerçeğini değiştirmez. Yani oyun çok detaylı.
Mesela senin çok sıkıldığın tarz benim en zevk aldığım tarz.

Hogwarts Legacy aşırı kötü bir oyun bu arada oyuna hikaye eklemeyi unutmuşlar :)
Ben Harry Potter hayranı olmasam da çok sevmiştim.

Ne hayatlar var mübarek, eline sağlık :) Bu arada hikayeli oyunların fazlalığı dikkatimi çekti, şu ikisi hakkında ayrıca bir fikrini almak isterim, listemde ama değer mi bir türlü net karar vermediğim oyunlar:
1-Death Stranding
2-A Plague Tale Innocence
İkisine de kesinlikle değer. Death Stranding biliyorsun Kojima oyunu ve çok farklı bir atmosfer. İlk 10 15 saat ne oluyor ya diyorsun ama sonra öyle bir hal alıyor ki. Oyunda bir çok şey var sana duygu akışı o kadar sağlam geçiyor ki. Ve birçok mesajı var. Yanınızda sizinle birlikte olan BB, ahh o BB öyle bir bağ kuruyorsunuz ki. Bu oyunu olgun bir insanın gerçek anlamda oynayıp sevmemesi mümkün değil. Kesinlikle tavsiye ederim ki benim listemde de benzeri olmayan bir oyun. Her yanı farklı karakterleri, atmosferi, hikayesi, sonu.. Bambaşka bir deneyim gerçekten bir insana çok şey katabilecek bir oyun.

A Plague Tale Innocence ise bağımsız bir oyundu yanlış hatırlamıyorsam. O da çok güzel bir oyun. Ortaçağ temasını hissettirir yani atmosferi çok iyidir. Hikayesi ve karakterleri de güzel. Biraz oynanışı tuhaflaşabilir bazen ama kesinlikle oynamaya değer. Bu arada oyunun 2. Sini henüz bitiremedim. Malum işlerim ve yoğunluğumdan dolayı. O da güzel ilerliyordu ona da bakabilirsiniz.

Herkes her oyunu sevmek zorunda degil tabii ki fakat Hogwarts Legacy'nin yapimcilari bile altin kategoriye o oyunu koymaz.
Ben koyarım ya çok sevdim oyunu. Acaba Harry Potter hayranı olmadığım için mi ki? 😄

Son düzenleme:
Müzik konusunda da abartıldığını düşünüyorum, oyuncuyu etkilemekte başarılı olsalar da müzikleri çok basit NieR'lerin. Beni bir gram etkilemiyorlar şahsen, 2-3 piyano notası duyunca ağlayacak bir tip değilim çok daha iyilerini gördüm, duydum.

Neden oyunun vasat olduğunu da söyleyeyim:
  • En önemlisi; oynanış sıkıcı. Özellikle 2.playthru'daki karakterle sıkılmadan oynayabilen bordo berelidir. Bir oyunda keyifli bir oynanış olmadıktan sonra istediği kadar iyi bir hikaye sunsun bir önemi yok, film izlemeye gelmedik oyun oynamaya geldik.
  • Game design sıkıntıları var, oyunda çok kolay bir şekilde bir bossta takılıp kalabiliyorsun mesela. Can yenileme eşyası stoklamayıp bossa girdiysen vay haline, bossa no-hit yapmaktan veya bilmem kaç saat önceki save'e geri dönmekten başka çaren yok.
    • Bunun dışında da oyun ne olmak istediğini kendi de bilmiyor zaten, geliştiriciler bullet hell bir oyun mu yapsak, rol yapma oyunu mu yapsak, hentai oyunu mu yapsak diye karar verememiş ortaya karışık bir iş çıkartmış.
  • Dünyası rezalet bir şekilde dizayn edilmiş, renk paleti iğrenç ve içerikleri çok kötü.
  • Yan görevlerin ciddi bir çoğunluğu çok sıkıcı ve kötü, Gestalt'ta da böyleydi bu durum Automata'da da üstüne koymamışlar.
  • Bölüm dizaynı, öyle bir şey yok oyunda.
Geriye ne kalıyor, hikayeden başka hiçbir şey kalmıyor. Sırf bir oyunun hikayesi iyi diye başyapıt olmuyor ki. Oyunun bu kadar falsosu ve kötü olduğu yön varken sırf hikayesi iyi diye başyapıt ilan etmek, daha da kötüsü sevmeyenlere "zevksiz" demek çok yanlış. Benim için çok sıkıcı bir deneyimdi, NieR: Gestalt'ın remastered versiyonu NieR: Replicant çok daha keyifli gelmişti bana.

Ha ben sadece hikaye duymak istiyorum diyene önerir miyim; elbette. Ancak bu konuda da NieR'den daha iyi oyunlar var. Herhangi bir RGG Stüdyo oyununun hikaye yazım tekniği çok daha iyidir NieR'lerden, üstelik aynı oyunu nispeten 4 kez oynamanı da istemeden verir bu hikayeyi sana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı