Hayatınızı değiştiren yanlış tercihler

15 yaşımdan beri çalışıyorum, 15 yaşımdan beri aileme bağımlı olmadan ayaklarımın üstünde duruyorum, yapmadığım iş kalmamıştır. 3 kuruşa da çalıştım, çok paralar da kazandım. En dibi de gördüm, en yukarıyı da gördüm. Her insan tipini tanıdım, insanları tanıyana kadar da çok yaralandım. Çoğu kişiye göre hayatın pislikleriyle daha erken tanıştım, erken olgunlaştım.

Hiç zeki bir tip olmadım ama çalışkandım, saygılıydım ve gerçekten yardımsever biriydim. Birinin bir şeye ihtiyacı olduğunda akla gelen ilk isim olur ya, çoğu zaman o kişi bendim. Bu özelliğimi sömürenler de oldu, tenezzül etmeyenler de. Gerçek arkadaş nedir, insanlar kimdir tanımamı sağladı.

Hiç ailemin boynunu eğecek, onları utandıracak bir hareket sergilemedim, saygıda hiçbir zaman kusur etmedim, her zaman onlar için gurur kaynağı olacak faaliyetlerde bulundum ama değerim bilinmedi hiç.

Bir keresinde babam senden adam olmaz demişti, bomboş bir sebepten. Liseye gidiyordum, hızlı zamanlarımız. Çok dokunmuştu, geceleri sessiz ağladığımı bilirim. Hiçbir zaman beni yeterli görmedi ama her zaman ilk aradığı yine bendim.

Bugün bana yapamazsın dediği her şeye sahibim, daha fazlasına da sahibim. Yüz yüze geldiğimizde yüzündeki o utanmayı da görüyorum, geçmişte dedikleri için pişman olduğuna da adım gibi eminim. Beni sen yarattın baba, ben seninle hırslandım, sana hırsımla başardım her şeyi.

İşte, biz baba - oğul olamadık çoğu zaman. Bir gün baba olursam asla çocuğuma ''babalık'' eksikliği yaşatmayacağım, çok iyi bir baba olacağım çünkü her şeyi kendimden bileceğim.

Tercih mi? Hayır, insan ailesini tercih edemez. Biz ona hikayenin bir parçası diyelim.

Son düzenleme:
Hazırlıkta öğrenememek anlamında mı hocam? Şu an ben de hazırlık okuyorum.
Hazırlıkta İngilizce adına öğretilen şeyleri zaten biliyordum. Haftanın çoğu zaten İngilizce ile geçiyordu. Bu durum da sıktı beni bir süre sonra. Ondan sonra dersleri bile dinlememeye başladım.

Çok soğuk bir karakter olmak, keşke daha sosyal davransaydım çevreme. Tanıdığım kişilerle çok iyi anlaşıyoruz ancak iş yeni birisiyle tanışmaksa zor oluyor.
1. Yanlış kişiye aşık oldum, onun hırsıyla 13 kilo verdim. Verdiği acının izleri halen üstümde ve karşı cinsin ne olduğunu %70 daha iyi anladım. Bir kızın dediği her kelimenin ne anlamda dediğini sezebiliyorum. Normal insanın yapamadığı bazı şeylerimi keşfettim bu sayede. İyi ki aşık olmuşum, iyi ki onu karşısına çıkıp seni seviyorum dedim, o da iyi ki ben daha yeni ayrıldım ne desem bilmiyorum (reddettimin yumuşak hali.) dedi.

2. Bazı insanlara güvendim, yüzüstü bıraktılar. Halen bırakıyorlar.

3. İnsanların hepsine güven verdim ve güvendim, artık 10 kez test ediyorum.

4. Sabırsız olduğum işlerde bu haraketimin yanlış olduğunu öğrendim.

5. Arkadaş seçiyorum, 1 kez yamuk yapan özür dilese de yeniden o yanlışı yapar. 2. olamadan eliyorum onu.

6. Hayatımı değiştirmedi ama ben bu sistemi toplarken dolar 3.5 liraydı. Keşke 4770K ve GTX 980 alsaydım diye yakınıyorum. Ailemin durumu da iyiydi.
Bir kız için asla bir şey yapmayın.

Pişman oldugum tek sey ortaokulda yurtta kalmıstım ama hem iyi hem kotu seyler yani hayatı ogrendım denebılır ama bu sadece ordakılerle sosyallesmemı dısarıyla baglantımı kestı. belkı derslerım daha kotu olacaktı ama en aznıda ozguven yada bır ıse gırısımcılıgım olmus olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı