Hayatınızın değerini bilin!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zulmün sebebi fiziksel görünüşün mü yani? Güldürdün beni. O kadar tanıdığım var gel fotoğraf çekelim desem hiçbiri çekmeye yanaşmaz. Fiziksel görünüşünü takmaman lazım. İnsanoğlu herzaman elindekinin fazlasını ister. Nefsine hakim olamazsa. Benim sana vermediğim bir şey için bana kızamazsın ama verdiğim bir şey için teşekkür etmelisin.
Konuyu spesifik bir noktaya indirgemeye gerek yok. Bir insan hayatını zulüm olarak değerlendiriyorsa ya bunu anlık bir öfkeyle yapıyordur ya da aklınıza gelmeyecek şeylere maruz kalmıştır. Benim düşüncemin sebebi ilki değil.
 
Ben kötü bir insan değilim. Bu dünyada kimseye bir zararım olmadı, herkese yardım etmeye çalıştım. En ufak kötü alışkanlığım yok. Yaratılışımın başrolü ben değildim, elinden geleni yapmayan ben değildim. Semavi dinler tanrıya verdikleri için minnettar olmak ve bunu göstermek üzerine kuruludur. Benim minnettar olacağım en ufak bir şey yok. Bu kadar olumsuzluk içerisinde hayali olumluluğu düşünecek halim olmuyor. Siz benim irademi yargılayabilirsiniz, ama durumu kendi hatam olarak görüp malum olguyu el üstünde tutmaktan vazgeçeli çok oldu.
Kendi hatan olarak görmen gerekmiyor. Bir nevi şöyle düşün bir okuldaki hoca sınavı zor hazırladığı için ona kızamazsın çünkü senin hakkın yok.
 
Tanrı bana şükretmem için bir sebep vermedi, onun istediği, zorunlu kıldığı herhangi bir şey için saniyemi bile harcamadım. O beni salisede yoktan yok? etti. Sonrasında bunun için beni cezalandıracak. 2 tarafta da zulüm benim için varoluşum ile birlikte garantilendi.
Belki ileride daha kötü birşey yaşayacaksın da bu gününe şükür edeceksin?
 
İnsan, zaten hiç bir şeyi beğenmez. Bu konu ile alakasız mesajlar yazmayalım lütfen.
Bende bundan bahsediyorum. Arkadaşın özenle baktığı kişiler de kendinden üstün kişilere öyle bakıyor. Altındakilerde arkadaşa özenle bakıyor bu bir zincir öyle düşünün.
 
Eğer gerçekten iyi bir insansanız neden diğer tarafta zulüm göreceğinizi düşünüyorsunuz?
Ne yazık ki iyi bir insan olmak yeterli değil. Etrafımızdaki insanların çoğunluğunun inancına göre onlarla aynı inanışlara sahip olmayan bir insan melek gibi olsa da hayatı son bulduktan sonra sonsuz zulme maruz kalacak.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı