Hayatta hiç başarılı değilim

Rsmefaw

Hectopat
Daha fazla  
Hiçbir şeyde başarılı değilim. 12.sınıfım YKS öğrencisiyim. Netlerim çok düşük hiç derslerime çalışmadım ve hedefim de çok düşüktü (sayısalda 500 bin, eşit ağırlıkta 100-200 bin sıralamaya girmek). Hiçbir enstrümanda yeteneğim yok. Hiçbir oyunda başarılı değilim Valorant'ta bronzu geçemiyorum. Sporda da aynı şekilde küçükken futbola, boksa ve tenise gitmiştim hiçbir ilerleme kaydedemedim. Asosyalim hiçbir insanla iletişimim yok ne sanalda ne de gerçek hayatta. Hayatım hep başkalarının başarılarını izlemekle geçti. Nasıl düzelebilirim, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Kanka öncelikle kendini bırakma illaki bir şeylerde başarılı olacaksın bende öyle düşünüyordum ama bir anda hayatım değişti başarılı olmaya başladım(okul hariç) şimdi ise nefret ettiğim hayatımdan zevk alıyorum herzaman bir motor istemişimdir ama ailem buna karşıydı çok çalıştım çabaladım ve kendim motorumu aldım ailem yine karşılar ama bu benim motor sevdamı etkilemedi yani başkalarının ne dediğini umursamayıp çalışmanız gerek ki kendinden gurur duyasın.Kendini bırakma yoldaş seninleyim.

Tek bir noktada başarılı olmak için çabalama. Belki sporda iyi olacaksın, ticaretin iyidir belki esnaf olursun, oyunculuğun iyidir ünlü olursun belki. Resim yeteneğin vardır ya da dile yatkınlığın vardır. Denemeden başarılı değilim deme.Belkide ilerleyen zamanlarda aşk hayatında başarılı olursun.😄

Başarılı değilim diye yakınmayı bırak ve kendine bir hedef belirle. Bir anda şıp diye başarılı olamazsın zaten, önce hedefini belirle sonra çalışmaya başla o hedef üzerine. Başkalarını izlediğini söylüyorsun ama izlemeyi bırakıp bir şeyler yapmayı deniyor musun? Senin sorunun başlı başına mentalinin çok düşük olması, kendini önemsiz görmen. Ben eminim senin yapabildiğin bir çok şey vardır, yeteneğinin olduğu. Şu ben başarısızım psikolojisinden çıkmakla başla her şeye.

30 yaşından sonra iş bulan, 50'li yaşlarında zengin olan girişimciler var. Ablam 6 senedir KPSS'ye girdi bu sene develt memuru oldu mesela. McDonald's'ın kurucusu parayı 50 yaşından sonra buldu. Wikipedi'den aldığım cümleyi yazıyorum buraya:"başka bir Fast-food devi olan KFC'nin kurucusu Harlan Sanders'ın elde ettiği başarı gibi, Kroc'un başarısı da hayatının son dönemlerinde (50 yaşını geçtikten sonra) gerçekleşmişti."

Netlerim çok düşük hiç derslerime çalışmadım.
Derslerinize hiç çalışmadan netlerinizi nasıl yükseltmeyi düşünüyorsunuz? Bir şeyde başarılı olmak istiyorsanız o alana uzunca bir süre mesai harcamanız gerek, etrafınızda başarılı olarak gördüğünüz insanların neredeyse hepsi uzun çalışmaların ardından o konuma gelmiş kişiler.

Derslerinize hiç çalışmadan netlerinizi nasıl yükseltmeyi düşünüyorsunuz? Bir şeyde başarılı olmak istiyorsanız o alana uzunca bir süre mesai harcamanız gerek, etrafınızda başarılı olarak gördüğünüz insanların neredeyse hepsi uzun çalışmaların ardından o konuma gelmiş kişiler.
Onu da yapamıyorum her şeyde olduğu gibi.

Hocam yetenek sizi normal insanların üzerine çıkartır. Çalışmak ise yetenekli insanların üzerine çıkartır. Yetenek aramak yerine sıkı çalışma ile her şey yapılabilir.

Tek bir noktada başarılı olmak için çabalama. Belki sporda iyi olacaksın, ticaretin iyidir belki esnaf olursun, oyunculuğun iyidir ünlü olursun belki. Resim yeteneğin vardır ya da dile yatkınlığın vardır. Denemeden başarılı değilim deme.Belkide ilerleyen zamanlarda aşk hayatında başarılı olursun.😄
Yok hocam. Onda da başarılı olamıyorum şişman ve çirkinim.

Hiçbir şeyde başarılı değilim. 12.sınıfım YKS öğrencisiyim. Netlerim çok düşük hiç derslerime çalışmadım ve hedefim de çok düşüktü (sayısalda 500 bin, eşit ağırlıkta 100-200 bin sıralamaya girmek). Hiçbir enstrümanda yeteneğim yok. Hiçbir oyunda başarılı değilim Valorant'ta bronzu geçemiyorum. Sporda da aynı şekilde küçükken futbola, boksa ve tenise gitmiştim hiçbir ilerleme kaydedemedim. Asosyalim hiçbir insanla iletişimim yok ne sanalda ne de gerçek hayatta. Hayatım hep başkalarının başarılarını izlemekle geçti. Nasıl düzelebilirim, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Ben bu durumu spor ile düzeltmiştim hocam tavsiye edebilirim bir de bir şey daha var fakat bunu buraya yazamam eğer sosyal medyanız varsa iletişime geçebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı