Hayattan bıkan bir insan ne yapmalı?

Sana bir abi tavsiyesi evden çık gez. Eline bir kaç kitap al ve oku gittiğin yerlerde. Arada duraksayıp yapacaklarını listele. Bir yere not et. Bunları yapmak için o listeyi göreceğin yere koy. Şartlanman için hep göz önünde olsun.
Abi whatsapp sürekli önümde ödevler önümde görüyorum ama kenetleniyorum kitap okumayı deneyeceğim sağol

Kas gücü gerektiren işler yerine zeka geliştiren işlere yoğunlaş zaten. İnternet çağında yaşadığımızı unutma.

Aileni bir şekilde ikna etmenin yolunu bulmalısın maalesef dostum.
Yazılıma merak salmıştım özellikle site kurmayla alakalı bir tanıdığım bana temel dersleri öğretmişti kendim bir site kurabiliyorum ama detaylarını yapamıyorum öğreniyorum yavaş yavaş
Orta halli bir tipim var, vücudum yaşıtlarıma göre çok iyi, boy yok ayrıca ben yaşıtım kızları anlayamıyorum arkadaşlarım sevgilisi varken millete bakıyor sürekli kavga edip ayrılıyor ben öyle bir insan değilim bir kişi beni sevse ben onu misliyle severim ama daha karşıma çıkmadı maalesef

Okuldaki Rehberlik Hocası/Görevlisi ile görüş. O da bizim önerilerimize benzer şeyler söyler belki ama, ek olarak, bu önerilen şeyleri yapmanı sağlayacak öneri ve yöntemler de verir.

Merhaba son 1 senedir okula gidiyorum derslerde uyuyorum. Lise 2'ye gidiyorum. Otobüslerde eziliyorum. Derslerimden koptum. Hiçbir şey yapasım gelmiyor okula gitmek istemiyorum. Saatlerce oynadığım oyunların yüzüne bakmıyorum. Arkadaşlarımla vakit geçiresim gelmiyor, ki arkadaş ortamım çok iyi. Babam notlarımı yükseltmemi istiyor elimden bir şey gelmiyor. Ders anlatımı dinliyorum sadece bakıyorum ekrana. Kendi halimde takılıyorum kimseye zararım yok. Matematiği yapamazsam okumayayım gibi bir algı oluşturuyorlar üstümde özellikle matematik hocası. Ben dilci olmak istiyorum İngilizce'nin yanı sıra Japonca öğrenmeye çalışıyorum yurt dışına gitmeyi düşünüyordum ama umudumu kestim. Cidden mentalitem çok kötü ailem yediğin önünde yemediğin arkanda modunda. İçimi kimseye dökemiyorum ne yapmalıyım?
Merhaba, benim tavsiyem kendinizi iyi bir gördüğünüz alanda ilerlemek. Hiçbir insanın sözünü dinlemeyin Japonca'yı iyi mi konuşuyorsunuz onun üzerinden ilerleyin asla başkalarının tavsiyelerine ve sözlerine kanmayın. İnsan insanın kurdudur lütfen siz o kurtlara yem olmayın dişinizi sıkın ve insanların düşüncelerini zerre umursamayın.

Okuldaki Rehberlik Hocası/Görevlisi ile görüş. O da bizim önerilerimize benzer şeyler söyler belki ama, ek olarak, bu önerilen şeyleri yapmanı sağlayacak öneri ve yöntemler de verir.
Merhaba, benim tavsiyem kendinizi iyi bir gördüğünüz alanda ilerlemek. Hiçbir insanın sözünü dinlemeyin Japonca'yı iyi mi konuşuyorsunuz onun üzerinden ilerleyin asla başkalarının tavsiyelerine ve sözlerine kanmayın. İnsan insanın kurdudur lütfen siz o kurtlara yem olmayın dişinizi sıkın ve insanların düşüncelerine zerre umursamayın.
Abi benim hayalim uluslararası ticaret ile japon dili ve edebiyatı okumak ama maddi olarak babama bağlıyım ve bana dersleri şart koyuyor günümün %75'i bilgisayar başında geçiyor 3 senedir yeni bilgisayar almak istiyorum ki bursluluğum var şu an aylık 470 lira civarı 4 senedir alıyorum hiç gidip de ben çekmedim ailem alıyor parayı bu son 3 4 aya kadar maddi durumumuz yoktu hep anlayış gösterdim ama şu an maddi durumumuz o kadar kötü değil bir bilgisayar almak etkilemiyor aile ekonomisini fakat hep erteliyorlar maddi durum yokken ben anlayış gösterdim şimdi aynısını göremiyorum diye üzülüyorum
Daha önce sınfımda biriyle sözlü dalaşa girmiştim sevgilisi çok tekin insan değildi silahla falan tehdit ettiler bunun sonucunda olayı hocalara taşıdım suçu bende buldu rehberlik hocası o gündür 1 kere kapısını çalmadım ki giden arkadaşlarım hocanın ilgilenmediğini söylüyor.

Abi benim hayalim uluslararası ticaret ile Japon dili ve edebiyatı okumak ama maddi olarak babama bağlıyım ve bana dersleri şart koyuyor günümün %75'i bilgisayar başında geçiyor 3 senedir yeni bilgisayar almak istiyorum ki bursluluğum var şu an aylık 470 lira civarı 4 senedir alıyorum hiç gidip de ben çekmedim ailem alıyor parayı bu son 3 4 aya kadar maddi durumumuz yoktu hep anlayış gösterdim ama şu an maddi durumumuz o kadar kötü değil bir bilgisayar almak etkilemiyor aile ekonomisini fakat hep erteliyorlar maddi durum yokken ben anlayış gösterdim şimdi aynısını göremiyorum diye üzülüyorum.

Daha önce sınfımda biriyle sözlü dalaşa girmiştim sevgilisi çok tekin insan değildi silahla falan tehdit ettiler bunun sonucunda olayı hocalara taşıdım suçu bende buldu rehberlik hocası o gündür 1 kere kapısını çalmadım ki giden arkadaşlarım hocanın ilgilenmediğini söylüyor.

Günümüz ekonomisinden ötürü ailenize anlayış göstermenize devam etmenizi öneririm ayrıca hayaliniz aşırı hoşuma gitti lütfen üzerine düşmeye devam edin.

Günümüz ekonomisinden ötürü ailenize anlayış göstermenize devam etmenizi öneririm ayrıca hayaliniz aşırı hoşuma gitti lütfen üzerine düşmeye devam edin.

Çok teşekkür ediyorum sizden ve tüm öneride bulunan büyüklerimden hepinizin yorumunu aklımın bir köşesine kazıdım uygulamaya çalışacağım yarınımın daha güzel olacağına inanarak uyuyacağım inşallah olur kendinize çok iyi bakın.

Abi whatsapp sürekli önümde ödevler önümde görüyorum ama kenetleniyorum kitap okumayı deneyeceğim sağol
İradeni kırma. Manita falan yapma duygu dünyanı hiç etme. Muhabbetini et, makaranı yap ama lisede sevgili işlerine girme. Ben çok daha kötü şartlardan geçtim. Hiç bozuntuya vermedim kendimi.

Merhaba son 1 senedir okula gidiyorum derslerde uyuyorum. Lise 2'ye gidiyorum. Otobüslerde eziliyorum. Derslerimden koptum. Hiçbir şey yapasım gelmiyor okula gitmek istemiyorum. Saatlerce oynadığım oyunların yüzüne bakmıyorum. Arkadaşlarımla vakit geçiresim gelmiyor, ki arkadaş ortamım çok iyi. Babam notlarımı yükseltmemi istiyor elimden bir şey gelmiyor. Ders anlatımı dinliyorum sadece bakıyorum ekrana. Kendi halimde takılıyorum kimseye zararım yok. Matematiği yapamazsam okumayayım gibi bir algı oluşturuyorlar üstümde özellikle matematik hocası. Ben dilci olmak istiyorum İngilizce'nin yanı sıra Japonca öğrenmeye çalışıyorum yurt dışına gitmeyi düşünüyordum ama umudumu kestim. Cidden mentalitem çok kötü ailem yediğin önünde yemediğin arkanda modunda. İçimi kimseye dökemiyorum ne yapmalıyım?
Çay iç temiz hava al bilim oku kız arkadaş bul.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı