Hayvanların öldürülmesi

Doğadan zevk için avlanmak katliam olur ancak tüketmek için özel olarak çiftliklerde çiftleştirilmiş, özel yemlerle beslenmiş, yetiştirilip büyütülmüş hayvanlar mesela sığır veya tavuk gibi, bu katliam olmaz. Balık çiftliklerinde de aynı durum geçerli.
Balıkların çoğu denize bir olta atıp, öldürülerek yeniliyor. Çoğu kişi tarlalarla falan uğraşmıyor.
 
Yenilmesi gereken. Yenilmemesi gereken hayvanlar vardır.
Kurban Bayramında köpek mi kesiyoruz da sevaba giriyoruz. Hayır!
 
Bu soruyu balık yiyen balinalara, solucan yiyen kuşlara sorma imkanımız olsaydı keşke. Besin zinciri sonuçta. Yaşamı devam ettirmek için tüketmek zorundayız.

Avlamak ile vahşice katletmek arasında uçurum var. Hayvanı avlarken bacağını, kolunu vs. kopartmıyor, kesmiyorsun sonuçta. Kıyas yapmak bu açıdan doğru değil.
 
Balıkların çoğu denize bir olta atıp, öldürülerek yeniliyor. Çoğu kişi tarlalarla falan uğraşmıyor.

Av yasağı bu yüzden var. Olta ile avlayarak balıklar tükenmiyor ancak ağlarla büyük miktarlarda avlanınca nesli tükenebilir. Bu yüzden av yasaklarının olduğu sezonlar uygulanıyor balıklar çoğalabilsin diye.
 
Çünkü laf olsun, torba dolsun. Her şeyi kendileri çok iyi biliyorlar, elit kesimler ya, havalı olduklarını düşündükleri için böyle yapanda çok. Yukarıda yazdıkları gibi besin zinciri diye bir şey var. İnsan vücudunun ihtiyacı olan şeyler var. Bilim diye yırtınırlar, ama buna bakmazlar. İnsan vücuduna gerekli şeyleri bilimsel olarak bulabilirler.
 

Geri
Yukarı