Hazır masaüstü sistem mi dizüstü sistem mi almalı?

Masüstü mü dizüstü mü?

• Masaüstü

Oy: 33 73,3%
  • Dizüstü

Oy: 12 26,7%

• Oy verenlerin toplamı
    45
Dizüstü bilgisayar neden bozulsun ki ben bunu anlamadım ? İkisi de boyutları dışında aynı mekanizma ile çalışıyor. Yerden yere çalacaksan orası ayrı tabi.
Eğer masaüstü bilgisayarı kendin toplamayacaksan bir anlamı kalmıyor bence. Sistemi çok daha pahalıya getiriyorlar. Çok afedersiniz sözüm meclisten dışarı, bir de bilgisizlik parası alıyorlar parça fiyatlarının yanında. Bilgisayar toplamanın zevki bir başkadır.
Ayrıca ben de hayat tarzından ve düşünce yapısından biraz, dizüstü bilgisayarı tercih ederim şu an. 5000 lira da bütçem olsa dizüstü bilgisayardan yana kullanırım. Çok yer değiştirdiğimden değil, sadece istediğim zaman istediğim yere götürebilme rahatlığı lazım bana. Özgürlük. :)
Bu nedenle bu kriter senin için de önem arz ediyorsa düşünme dizüstü al. Bütçen ne kadar bu arada ?

Tamam ben kendime düşündüğüm sistemi atıyım istersen.(Toplama yapacaksan)şuraya atayım mademki
Ekran Alıntısı.PNG

Ben buna ssd de koydum ama vatanda sanki döviz kuru merkezi gibi olduğu için ordan almıyacağım başka siteden alıcam aşırı pahalılaşıyo ozaman 240 gb da ssd var orda onunda vatan linkini atıyım

Corsair 240Gb Ls Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar

Hazır masaüstü alacaksan sadece Phoenix'ten almanı tavisye ederim Msi dahi özel olarak yaptığı pclerinde işlemciye önem veriyor.

Bu Asus'un konsolları vardı 3000 TL Gaming Pc felan onun ekran kartı bile Gtx 750 Ti ( 600 Tl)
Bilmeden konuşmayalım, o sistemi aldığınızda 400 TL değerinde mekanik klavye ve mouse ile geliyor. Ayrıca Windows'ta kurulu geliyor versiyonuna göre, bunlar hep bütçeden düşüyor. Önemli olan kasa zaten, piyasada bulsanız dahi içine sistem toplayamayacağınız bir kasa ile geliyor. Herkese hitap etmez.

Tamam ben kendime düşündüğüm sistemi atıyım istersen.(Toplama yapacaksan)şuraya atayım mademkiEki Görüntüle 74501

Ben buna ssd de koydum ama vatanda sanki döviz kuru merkezi gibi olduğu için ordan almıyacağım başka siteden alıcam aşırı pahalılaşıyo ozaman 240 gb da ssd var orda onunda vatan linkini atıyım

Corsair 240Gb Ls Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar
O kasa ve güç kaynağı gereksiz, 3-WAY SLI yok ise :)

Kasayı değin gibi düşündüm zaten ama full tower olmasında karar kılmıştım ve ben zaten ileriye dönük her türlü güncellemeye açık olsun demiştim technopat tada konu açtım tartışmada amd mi intelmi diye @Recep Baltaş sağolsun epey aydınlattı 2250 tl üzei bir bütçen varsa intel daha düşükse amd diye bendede 6000 tl olunca affetmedim direk intel aldım

Yani aldım dersem yalan olur sitede hazır toparlanık paranın gelmesini bekliyo diyelim :)

@Zafer Okan Tekin Aksini iddia etmedim dostum, masaüstü vs dizüstü diye soruyorsan performans'ta masaüstü her zaman avantajlıdır. Ama ben sürekli gezen bir insanım yanımda bir bilgisayarı bulundurmam şart falan diyorsan dizüstü tercih edin derim. Seçim sizin zevkinize kalmış.

Dizüstü bilgisayar neden bozulsun ki ben bunu anlamadım ? İkisi de boyutları dışında aynı mekanizma ile çalışıyor. Yerden yere çalacaksan orası ayrı tabi.
Eğer masaüstü bilgisayarı kendin toplamayacaksan bir anlamı kalmıyor bence. Sistemi çok daha pahalıya getiriyorlar. Çok afedersiniz sözüm meclisten dışarı, bir de bilgisizlik parası alıyorlar parça fiyatlarının yanında. Bilgisayar toplamanın zevki bir başkadır.
Ayrıca ben de hayat tarzından ve düşünce yapısından biraz, dizüstü bilgisayarı tercih ederim şu an. 5000 lira da bütçem olsa dizüstü bilgisayardan yana kullanırım. Çok yer değiştirdiğimden değil, sadece istediğim zaman istediğim yere götürebilme rahatlığı lazım bana. Özgürlük. :)
Bu nedenle bu kriter senin için de önem arz ediyorsa düşünme dizüstü al. Bütçen ne kadar bu arada ?
İşte tam benim kafadan biri zaten büyük ihtimalle laptop alırımda işte fan ve tozlanma sorununu düzeltemessem pc GG olacağı için endişeleniyorum

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı