Hazır sistem alırken bilinmesi gereken şeyler var mı?

hamzasjsj

Picopat
Daha fazla  
Merhaba bu hafta hazır sistem almayı düşünüyorum. "Bilmende fayda var" diyeceğiniz herhangi bir şey var mı? Bu arada ilk defa bilgisayar alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu hafta hazır sistem almayı düşünüyorum. "bilmende fayda var" diyeceğiniz herhangi bir şey var mı? Bu arada ilk defa bilgisayar alıyorum.

Alacağınız yere görede değişebilir kafanızda olan sistemler varsa öneride bulunalım benim önerim geleceğe yönelik bir sistem yapman yükseltebileceğin ben mesela bu hafta topladım Intel alacaktım Intel'in yeni sokete geçeceğini öğrendiğim için AMD aldım.

Piyasada satmayan parçaları indirime sokmuş gibi gösterip satıyorlar. Mesela R5 5600X, R5 5600 daha f/p olup çok sattığı için kimse aradaki 1000-1500 TL fiyat farkını vermediğinden daha az satıyor. Bu aralar sistemlerde çok karşılaşmaya başladık bu işlemciyle. Kaliteli bir PSU(genelde hazır sistemlerde kalitesiz PSU kullanırlar dikkat etmekte fayda var.) Kaliteli anakart olması MSI, Asus, Gigabyte vs vs.

Alacağınız yere görede değişebilir kafanızda olan sistemler varsa öneride bulunalım benim önerim geleceğe yönelik bir sistem yapman yükseltebileceğin ben mesela bu hafta topladım Intel alacaktım Intel'in yeni sokete geçeceğini öğrendiğim için AMD aldım.
İncelemek isterseniz link atabilirim

Trendyoldan sakın alma fahiş fiyata satıyorlar incehesap gibi yerlerden alabilirsin.
Öyle yaptım dediğin doğru gerçekten

Piyasada satmayan parçaları indirime sokmuş gibi gösterip satıyorlar. Mesela R5 5600X, R5 5600 daha f/p olup çok sattığı için kimse aradaki 1000-1500 TL fiyat farkını vermediğinden daha az satıyor. Bu aralar sistemlerde çok karşılaşmaya başladık bu işlemciyle. Kaliteli bir PSU(genelde hazır sistemlerde kalitesiz PSU kullanırlar dikkat etmekte fayda var.) Kaliteli anakart olması MSI, Asus, Gigabyte vs vs.
Yotubeda incelemesi olan bir sistemi alacağım ama saolun

Merhaba bu hafta hazır sistem almayı düşünüyorum. "Bilmende fayda var" diyeceğiniz herhangi bir şey var mı? Bu arada ilk defa bilgisayar alıyorum.
Sistem toplamayı uzmanına bırak. Konu aç ve uzman insanlara izin ver.
Geldiği zaman Freedos geliyorlar çoğunlukla. Oyüzden Windows kurulum Flash'ı yapın.
Ekran kartı demonte yolluyorlar, ekran kartı nasıl takılır öğrenin. (kolay zaten)

Tabii olur bir de bütçenizi paylaşırsanız yükseltme vs.

Bütçem 40 bin TL civarı

Sistem toplamayı uzmanına bırak. Konu aç ve uzman insanlara izin ver.
Geldiği zaman FreeDOS geliyorlar çoğunlukla. O yüzden Windows kurulum Flash'ı yapın.
Ekran kartı demonte yolluyorlar, ekran kartı nasıl takılır öğrenin. (kolay zaten)

Windows 11 Home seçeceğim işletim sistemi olarak.
Ekran kartı kurulumunu öğreneceğim.

Link atın inceleyelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı