Hazır sistem nereden alınmalı?

josephthebg

Hectopat
Malum virüs yüzünden, tek tek parçaları en ucuz yerlerden almaktansa bütün parçalarımı hepsiburada.comdan sipariş ettim. Buna karşın, sistemi nasıl montajlayacağımı bilmiyorum, ayrıca bu konuda başarılı olmak için yeterli el becerisine de sahip olmadığım görüşündeyim. Bu süreçte ya da bittikten sonra; parçaların satıcısı olmadığı halde parçaları birleştirecek bilgisayarcı bulabilir miyim? Bilen varsa önersin lütfen.

Şu an hazır sistem alma. Nedeni ise şu. Hazır sistemler ilk çıktıp iyi oluyor. 1 ay geçmeden uyanıklık yapıp fiyata zam yapıyorlar ve parçayı değiştiriyorlar. Stok kalmadı bahanesi ile hem daha kalitesiz ürünü daha pahalıya satıyorlar. O yüzden hazır sistem çıkmasını beklemek daha iyi. Site olarak arada bir Teknobiyotik adam akıllı sistem yapıyor, İncehesap fena değil. Onlara bakabilirsiniz.

Öncelikle parçaları güven veriyor diye Hepsiburada dan almanız çok yanlış olmuş. Garanti konusunda tam bir rezalet konumdalar. YouTube da bilgisayar toplama konusunda yeterince öneri mevcut. Çanakkale içinde iseniz ben de yardımcı olabilirim.

Parça montajı yapmayı gözünde büyütme. Ben sürekli hobi olarak ve kar amaçlı olarak evimde bilgisayar monte edip satıyorum. Kabloları düzenlemek en sabır isteyen kısmı. Zorlandığın kısımlarda mesaj atarsan yardımcı olabilirim. Youtube'dan video izleyerek dahi kendin monte edebilirsin.

Şu an hazır sistem alma. Nedeni ise şu. Hazır sistemler ilk çıktıp iyi oluyor. 1 ay geçmeden uyanıklık yapıp fiyata zam yapıyorlar ve parçayı değiştiriyorlar. Stok kalmadı bahanesi ile hem daha kalitesiz ürünü daha pahalıya satıyorlar. O yüzden hazır sistem çıkmasını beklemek daha iyi. Site olarak arada bir Teknobiyotik adam akıllı sistem yapıyor, İncehesap fena değil. Onlara bakabilirsiniz.
Teknobiyotik görüşünüze kesinlikle katılmıyorum. Maliyeti düşürmek için anakartta asrock, ekran kartı tarafında ise galax ve palit gibi soru işaretleri oluşturan markaları kullanıyorlar. Hazır sistemlerde kullandıkları hp ramler de aynı şekilde soru işareti. Yanlış anlamayın yalanlamak için değil görüş ve fikir alışverişi için yazıyorum .:)

Teknobiyotik görüşünüze kesinlikle katılmıyorum. Maliyeti düşürmek için anakartta ASRock, ekran kartı tarafında ise Galax ve Palit gibi soru işaretleri oluşturan markaları kullanıyorlar. Hazır sistemlerde kullandıkları HP RAM'ler de aynı şekilde soru işareti. Yanlış anlamayın yalanlamak için değil görüş ve fikir alışverişi için yazıyorum .:)

Yok hocam yanlış anladınız. O markaları demek istemedim. Mesela sistem olarak a2. 1 ay önce 2300 TL ve RX 560 vardı. Şimdi GT 1030 ile 2700 TL civarı. Kalitesiz marka olarak İtopya mesela.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı