Hazır sistem yükseltme senaryosu değerlendirme

Yer
Castle Violet (:
Daha fazla  
Bu konu sanırım buraya uygun. Şu an elimde 2 gram, 1 çeyrek ve 1 yarım altın var.
Elimdeki ekran kartını satıp + 2 gram altını bozdurup, biraz da üzerine ekleyerek RX 9060 XT almayı düşünüyorum.

Ama aklımı kurcalayan başka bir ihtimal de var:

Acaba bu sene hiç harcama yapmayıp, seneye tüm altınları bozdurup + mevcut sistemi satıp tamamen yeni bir AM5 sistem almak daha mı mantıklı olur?

Altının seneye daha da artacağını söyleyen çok kişi var ama bilgisayar parçaları da artabilir.

Bir diğer seçenek de şu:
9060 XT'yi şimdi alıp, 2–3 yıl içinde yavaş yavaş AM5 parçaları toplayarak sistemi zaman içinde güncellemek.

Altınları değerlendirebileceğim başka bir alan yok; ya duracaklar ya da PC için kullanacağım.

Hatta belki bu sene bile altınları + sistemi satıp komple AM5 sistem kurabilirim,
Ama “seneye altın çok artar” diyen de çok olduğu için kararsız kaldım.

Sizce hangi yol daha mantıklı?

Altın değerlenir veya parçalar zamlanır, şimdi diz veya seneye diz gibi yorum yapmadan sadece farklı bir noktadan yaklaşacağım meseleye,
Ben parça parça ve zamanla sistem dizmeyi sağlıklı bulmuyorum ve hoşuma gitmiyor. Ben olsaydım kesinlikle sıfırdan AM5 sistem dizerdim. Kendi tarzım olarak da şimdi dizmez, altında para biriktirir 1-2 sene sonra alabileceğimin en iyisini almaya gayret ederdim. Mesela 9060 yerine 9070 almaya zorlardım vb.
Almışken iyisini almak lazım benim mentalite böyle işliyor. 5-6 ay sonra keşke onu değil bunu alsaymışım bak şimdi param var diye düşünüyorum çünkü sonradan.

İmzadaki sistem güncelse bu sistem 1-2 sene daha çok rahat idare eder. Ben olsam idare eder ekonomik olarak iyice hazırlanır çok sağlam bir sistem dizerdim.
Ama bu görüş tartışmaya sonuna kadar açık, ben kendime göre yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı