Hazır sisteme teknik servis müdahalesinden sonra sorun düzelmedi

erdmoks

Centipat
Katılım
18 Temmuz 2022
Mesajlar
259
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500
RTX 4060
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. İtopya üzerinden RTX 4060 ekran kartlı, BitFenix PSU'lu bir hazır sistem aldım. Bir gün oyun oynarken oyunum 1 FPS'e düştü ve sistemi bile zor kapattım. Ekrandaki kapanıyor yazısına kadar kasıyordu her şey. Daha sonra bilgisayarı çalıştırdım ve oyunlarda FPS düşmesi yiyordum. Stres testinde vs sorun yok ama garip bir durumdu. Daha sonra format atmaya çalıştım ve işte hata! Sistem formatı tamamlayamıyordu. 24 Nisan - 17 Mayıs aralığında sistemin İtopya'da ve teknik serviste idi.

Sadece işlemci değişmiş. Sistem elime geldi ve yine aynı sorun, aynı hata. Yasal olarak aynı sorunun 6 ay içinde tekrar yaşanmasından ötürü ücretsiz değişim talebim doğdu, pazartesi günü görüşeceğim bunu. Peki ya, hiç olmayan coil whine? Evet, çok saçma geliyor. Sadece EA24 oynarken olan coil Whine'ı artık sürekli duyuyorum.

Bu arada, detaylı bir sorun metni göndermiştim İtopya'ya ancak sorun kısmına çok komik 1 cümle yazmışlar. Sistem boot etmiyor. Ben format işleminin tamamlanmaması sorununu ve oyunlardaki drop problemini, PSU'nun diğer güç kablosunu ekran kartına takarak çözdüm. Denediğimde ve hatayı tekrar aldığımda da yine aynı şekilde çözdüm bu sorunu. Koskoca 1 sayfalık sorun ve çözümle ilgili belge gönderdim ve güç kablosunu kontrol etmediniz mi? Komik.
 
İtopya teknik servis olarak berbat maalesef, sorun çözmek istemiyorlar.
Ama kendilerine zarar olarak döner bu. Aynı sorunu tamirden sonra yaşadığım için şu an ücretsiz değişim hakkı doğdu benim için. Tabii, operasyon maliyetini yine son kullanıcıdan çıkartıyor ancak 20 iş günü herkes için beklemesi kolay bir süre değil. Pazartesi arayıp keyifli bir konuşma yapmak istiyorum kendileri ile :)
 
Valla ben kaç kez arayıp konuştum ve mail attım, teknik ekipte bilgisiz insanlar olduğu için sorun çözemiyorlar. Değişim ya da iade yaparsan güzel olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı