HD 3450 ekran kartına O.C nasıl yapılır?

Daha fazla  
AMD Radeon HD 3450 ekran kartına sahibim. Bu karta O.C yapmak istiyorum. 3-5 FPS artışı olsa bile iyi olur ama O.C nasıl yapabileceğimi tam olarak bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Gpu Sıcaklık.PNG
    Gpu Sıcaklık.PNG
    121,4 KB · Görüntüleme: 75
Hocam voltajsız bellek ve saat hızını 50'şer arttırarak ilerleyin bir miktar sonra mavi ekran gibi bir hata verir zaten, o zaman da ufak ufak voltaj verirsiniz de, neden bu karta OC yapmak istiyorsunuz?

Sıklıkla oyun oynamaktayım yakın zamanda yeni bir kart alacağım ve 1-2 sene götürsün başka bir şey istemiyorum.
Hocam voltajsız bellek ve saat hızını 50'şer arttırarak ilerleyin bir miktar sonra mavi ekran gibi bir hata verir zaten, o zaman da ufak ufak voltaj verirsiniz de, neden bu karta OC yapmak istiyorsunuz?

Sağlıklı bir şekilde O.C nasıl yapabilirim?

Sıklıkla oyun oynamaktayım yakın zamanda yeni bir kart alacağım ve 1-2 sene götürsün başka bir şey istemiyorum.

Sağlıklı bir şekilde O.C nasıl yapabilirim?
Dediğim gibi 50-50 gidin. Bir miktar sonra voltaj yetersizliğinden kendini belli edecektir.(Mavi ekran-anlık FPS düşüşü gibi.) Sonrasında az az voltaj verip ardından hız arttırın ama 3-5 FPS için kartınızı yakma ihtimali olasıdır, yapmanızı tavsiye etmem.

Dediğim gibi 50-50 gidin. Bir miktar sonra voltaj yetersizliğinden kendini belli edecektir.(mavi ekran-anlık FPS düşüşü gibi.) Sonrasında az az voltaj verip ardından hız arttırın ama 3-5 FPS için kartınızı yakma ihtimali olasıdır, yapmanızı tavsiye etmem.

Hocam 50-50 fazla olmaz mı kartı yaklamayalım da 5'er 5'er artırmak daha mantıklı geldi bana.

Hocam 50-50 fazla olmaz mı kartı yaklamayalım da 5'er 5'er artırmak daha mantıklı geldi bana.
Hocam bu kartlar eski olduğu için sanırım voltaj verilmiyor. Ek olarak 5'er 5'er artırmak çok uzun sürer hocam 50 daha mantıklı. Aşırı voltaj vermediğiniz sürece kart yanmaz. Voltajsız oc'de hiç yanmaz.

Hocam bu kartlar eski olduğu için sanırım voltaj verilmiyor. Ek olarak 5'er 5'er artırmak çok uzun sürer hocam 50 daha mantıklı. Aşırı voltaj vermediğiniz sürece kart yanmaz. Voltajsız OC'de hiç yanmaz.

Böyle iyi mi hocam.

Dosya Ekleri

• Gpu.PNG
    Gpu.PNG
    113,5 KB · Görüntüleme: 68
Böyle iyi mi hocam.
Güzel hocam yapabildiğiniz son overclocka kadar deneyin. Geforce 210 var elimde olabilecek en son overclocku yaptım. Saat hızı : 520/627 Bellek hızı : 533/650 Biraz daha arttırınca mavi ekran veriyor. Kartı bozmanız çok zor, çıkabileceğiniz son değere kadar deneyin derim. Mesela 800/500.
Güncelleme : Burada 830/515'e kadar çıkartmışlar. Karta voltaj verilebiliyormuş deneyebilirsiniz. Ve cidden değerler 2'ye katlanmış.

Son düzenleme:
Böyle iyi gibi hocam bir de şey soracaktım Kart'ın üzerinde pasif soğutucu var O.C yapmak bana da biraz saçma geldi siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Sıcaklıklar önemli aslında üstünde fan olup olmaması değil. 85 derece üstü biraz riskli 90 dereceyi geçiyorsa overclock yapmayın kısa vadede yanmaz fakat 1-2 hafta sonra kartı elinize alırsınız. Dereceler düşük ise sorun yok. Üzerine küçük bir fan monte edebilirsiniz ben böyle kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı