HD 5450 OC yapmak zarar verir mi?

cosama

Hectopat
Merhabalar elimde ekran kartım bozulduğu için kullandığım AMD HD 5450 var. Ben bu kartın Memory Clock'una overclock yaptım 400MHz iken 600'e getirdim AMD OverDrive üzerinden testi geçti 3 saat kadar oyunlar oynadım bir sıkıntı yaratmadı. Isı sıcaklıkları olarak da normal seviyelerde. Kart bozulursa üzülmem çünkü idare olarak kullanıyorum overclock yapmamın sebebi ise LoL oyununda 720P de akıcı değildi bende akıcı olması için bu Overclock'u yaptım. Akıcı oldu fakat ekran kartı bozulur mu yoksa böyle idare etmeye devam eder mi? Sorum budur arkadaşlar.

Kartın orijinal değerleri:
Core clock: 650 MHz.
Memory clock: 400 MHz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU yeterliyse ve ekran kartının soğutması 80 derecenin altında tutmayı başarıyorsa değildir.

Sistemim:
İşlemci: Ryzen 5 2600 3.4GHz AM4 soket (stock fan)
RAM: HyperX Predator RGB 16 GB (2x8GB) 2933MHz CL15 DDR4 Dual kit RAM.
Anakart: MSI B450 Tomahawk 3466MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI ATX anakart.
PSU: Corsair VS550 550W 80+
SSD: Samsung 250GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD.
Ekran kartım bozulduğu için AMD HD5450 kullanıyorum ve 55 dereceyi geçmiyor hiçbir şekilde.

Hocam FurMark testine yarım saat dayanabiliyorsa sorun çıkarmadan overclock başarılıdır tabii sıcaklık değerlerinin de normal olması gerek. Zaten HD 5450'nin ikinci eli 150 TL civarında çıkabildiğiniz yere kadar çıkın Power limiti arttırmadığınız sürece bir sorun olmaz.

Hocam FurMark testine yarım saat dayanabiliyorsa sorun çıkarmadan overclock başarılıdır tabii sıcaklık değerlerinin de normal olması gerek. Zaten HD 5450'nin ikinci eli 150 TL civarında çıkabildiğiniz yere kadar çıkın Power limiti arttırmadığınız sürece bir sorun olmaz.

Aynen öyle hocam ekran kartının bozulması çok umrumda olmaz idareten kullanıyorum piyasa ucuzladığı zaman yeni ekran kartı alacağım fakat alana kadar biraz götürmesini istiyorum. Ekran kartı pasif soğtuculu ben üstüne kendim egzoz fan ekledim yapıştırıcı ile o yüzden yüzde yüz kullanımda 55 dereceyi geçmiyor. FurMark testine sokuyorum şimdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı