HD 5470 ısınma ve kapanma sorunu

Cyonx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bende HP G62 PC var. Yaklaşık 10 ay önce açtığımda mavi ekran falan veriyordu kapanıyordu falan. Problemin ekran kartında olduğunu fark ettim. Normalde sürücüyü güncelleyince mavi ekran gider sürücü güncelledim ama girdikten 30 saniye sonra reset atıyordu. Dedim Allah Allah ne oluyor? Sürücüyü de güncelledim sonra şunu öğrendim PC 6 yıllık olduğu için çok fazla ısınma olmuş artık ekran kartının çipini yakmış. Açıldığında reset atıyordu ama ben güvenli moddan girip sürücüyü silip giriyordum. O zaman girdiğimde kapanmıyordu ama bunu her girişimde yapıyordum (Oyuna girdiğimde kapanıyordu bu arada). Birkaç hafta önce tamire gitti. Adam çipi değiştirmiş termal macunları yenilemiş içindeki tüm tozları almış. Sonra PC geldi açtık sıkıntı yok normal olarak mükemmel çalışıyor. Ertesi gün MC indirdim girdim oyuna (bu arada ekran kartı HD 5470 olduğu için MC bile zor kaldırıyor) 30 sn sonra PC kapandı. Dedim ne oluyor? Daha yeni geldi PC.

Sonra acaba dedim ısınıyor mu? Speedfan programı indirdim baktım CPU 60 derece. Dedim bu çok muydu az mıydı baktım az diyorlar. Dedim bence işlemci ısınıyor kapanıyor PC sonra MSI Afterburner indirdim değerlere bakarken MC'ye tekrar girdim bir baktım GPU yanmaya başladı. Önce direkt 55 dereceye çıktı sonra yavaş yavaş 60, 65, 70, 75, 80, 85...

85 olduğunda kapattım oyunu PC kapanmasın diye. Şimdi o kadar çip değişti içi temizlendi macun yenilendi ama niye bu GPU yanıyor da PC'yi kapatıyor? Eğer buna neyin neden olabileceğini biliyorsanız lütfen yazın zaten ekran kartı hiçbir şeyi kaldırmıyor bari MC oynayayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı