HD 6850 Donma Sorunu

viaccess

Hectopat
Makaleler
9
Bugün Gittigidiyor'dan yüksek referanslı bilgisayar parçaları satıcısından aldığım 2.el HIS HD 6850 elime ulaştı hemen sistemime taktım.
LG Flatron W1954S monitörümde DVI çıkış olmadığı için DVI-VGA dönüştürücüsüyle sistemime bağladım.
Battlefield 3'ü high ayarlarda, 1440x900 @60 Hz oynayamaya başladıktan 1-2 dk. sonra sistem donuyor.
Bir ara gri çizgiler geliyordu fakat şimdi sipsiyah ekran geliyor, sistem hiç bir şekilde yanıt vermiyor.
Sorunu çözümü ne olabilir ?

Sistemim

1GB HIS HD 6850
i5 750 @2.66 GHz 4 çekirdek.
Foxconn H55MXV anakart.
4GB DDR3 Dual Channel RAM

BIOS güncel , PSU High Power HP 500 A12S

Yaklaşık 2 saat kadar öne MSI Afterburner ile çekirdek frekansını 724 MHz, bellek frekansını 900 MHz yaptım. 1 saat kadar BF3 high ayarlarda oynadım hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Kalıcı çözümü var mıdır acaba ?

Adam size artifact sorunlu kartı satmış, hayırlı olsun. Tanımadığınız kişilerden 2. el eşya alımını önermiyorum. Evet çözümü zaten kendiniz bulmuşsunuz. Downclock yaparak rahatça kullanabilirsiniz. Kalıcı çözümü yoktur.

Adam size artifact sorunlu kartı satmış, hayırlı olsun. Tanımadığınız kişilerden 2. el eşya alımını önermiyorum. Evet çözümü zaten kendiniz bulmuşsunuz. Downclock yaparak rahatça kullanabilirsiniz. Kalıcı çözümü yoktur.

Bütçem yoktu adam referanslıydı Gittigidiyor'da. Zaten şunun şurasında yazdan sonra bilgisayarı kaldıracağım , bana yazı geçirtsin yeter zaten.
Performansı iyi mi ? Evet gayet güzel buldum performasını. HD 4650'den sonra baya bir iyi geliyor.

Furmark programı ile bir stres testi yaptım. 30 dk boyunca uyguladım ve sıcaklık 95 derece civarında gezdi. Kasanın içi dar sıcaklık ondan dolayı yüksek olabilir. Yaptığım 30 dakikalık stres testinde bir sıkıntı çıkmadı. Ne diyorsunuz ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı