HD 6850 sistemde ekran gidiyor

Albayyasar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce bu sorun başladı. Bugün yaklaşık 3 saat uğraştım fakat bir sonuca ulaşamadım. Kasa çalışıyor hatta ekrana görüntü de geliyor, fakat Windows (10) başlatılma ekranında 1 saniye durup gidiyor. BIOS'a girmek için tuş kombinasyonları yaptıktan sonra BIOS'a giriyor fakat orada da 1 saniye kadar duruyor ve ekran gidiyor. RAM 2 GB iken çalışmıştı disk temizleme falan yaptım ekran bilgisayardan uzaklaşmıştım ekran kapanmış fareyi hareket ettirin e görüntü geldi fakat yeniden gitti. Kabloları da çıkarıp yeniden taktım olmadı. Son olarak buradan yardım istiyorum.
Sistemim:
ASUS P5Q-SE2
Intel core 2 quad q9400 2.66 GHz
4 GB OCZ.
2 GB Kingston.
512 MB Elixir.
320GB Samsung HDD.
XFX Radeon HD 6850.
Aerocool VP-750
Lian-li pc k-56

Son düzenleme:
Baya karmaşık ram sıralaması 512mb ı çıkarın 1gb takın:) hocam fazla ram deposu daha verimli sistem demek değildir. Ramlar uyumsuz olduğunda sistem daha çok yorulacaktır. Ram kaynaklı sorun olduğunu düşünüyorum şahsen. Daha önce sorun çıkarmaması ileride sorun çıkarmayacağı anlamına gelmiyor malesef.

Bayağı karmaşık RAM sıralaması 512MB'ı çıkarın 1GB takın:) hocam fazla RAM deposu daha verimli sistem demek değildir. RAM'lar uyumsuz olduğunda sistem daha çok yorulacaktır. RAM kaynaklı sorun olduğunu düşünüyorum şahsen. Daha önce sorun çıkarmaması ileride sorun çıkarmayacağı anlamına gelmiyor maalesef.

Az önce sadece OCZ RAM'leri taktım ekrana görüntü geldi otomatik onarım ekranı geldi ve yine görüntü kesildi ne yapabilirim?
Güvenli moda girer mi bilmiyorum ama bir dener misiniz? Ayrıca herhangi bir OC işlemi varsa geri alabiliyorsanız alın.

Güvenli moda girse yapabilirdim, OC daha önce yapmıştım fakat BIOS OC failed yazısı çıktı default şu an da.

Sistemin açılabildiğini söylüyorsunuz bu güzel haber. Öncelikle sistemi en basit birimlerle güvenli moda ulaştırmaya çalışın gerekirse sadece 2 GB RAM ile de kullanabilirsiniz. İşlemcinizde grafik yongası var ise ekran kartını da çıkarın. Sorunun kaynağını bulmak çözüme giden yoldur. En basit bileşenleri kullandıktan sonra ekleye ekleye sorun çıkaran donanımı bulabilirsiniz. Bulduktan sonra o konu üzerinden tekrar konu açın hocam

Sistemin açılabildiğini söylüyorsunuz bu güzel haber. Öncelikle sistemi en basit birimlerle güvenli moda ulaştırmaya çalışın gerekirse sadece 2 GB RAM ile de kullanabilirsiniz. İşlemcinizde grafik yongası var ise ekran kartını da çıkarın. Sorunun kaynağını bulmak çözüme giden yoldur. En basit bileşenleri kullandıktan sonra ekleye ekleye sorun çıkaran donanımı bulabilirsiniz. Bulduktan sonra o konu üzerinden tekrar konu açın hocam
Teşekkür ederim hocam fakat sanırsam sorun monitörde. Az önce tamamiyle açıldı. Monitörün parlaklığı düşüp yükseliyor.
Monitör: Samsung Syncmaster 920nw
Bu arada konuyla ilgilenen herkes için teşekkür ederim cansınız :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı