HD 7600M performansı düşük

cxnnorx

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2019
Mesajlar
1.526
Çözümler
5
Arkadaşlar GTA 5'te pikselleşme sorunu oluyordu aldığım performans bana yetiyordu, performansımda sıkıntı yoktu fakat ekran iğrenç gözüküyordu baktım hiçbir şey olmuyor son çare kartı güncellemekte kaldı, önceden de aynı şeyleri yaptığım için neler olacağını gayet iyi biliyordum, neyse işte kurdum yeni driveri bir de ne göreyim GTA 5 sorunu çözülmüş, sorun ekran kartının eski driverlerinin desteklememesiymiş, neyse işte ne olacağını biliyorum dediğim yere geldik,

(Benim şu an yaşadığım sorun.) Ekran kartını güncellemeden Minecraft'i Intel HD ekran kartı ile oynayan ben yüksek ayarlarda boşluğa bakınca 950, normal oynarken 200 FPS değerlerini alıyordum, fakat AMD'de 60, kasa kasa, oynuyordum hala anlamış değilim diğer oyunlarda hemen hemen aynı FPS'leri alıyordum ama Minecraft'te AMD kasıyordu neyse, yeni AMD sürücüsünü kurduğumda, birden Intel ekran kartı ile aldığım FPS yarıya hatta daha da indi, boşluğa bakarken en fazla 350, normal giderken 100 FPS almaya başladım, resmen saçmalık Intel ekran kartına hiç dokunmadım bile zaten en günceldi ama saçmalık olan da AMD'nin performansı hiç değişmedi, Intel'in resmen içine etti kendisi kaldı ama GTA 5 gibi oyunlar sorunsuz oynanıyor. Neden bu kart Intel'in gücünü kesiyor ya da kötü FPS almasına neden oluyor anlamış değilim.

Gel gelelim bu kartın Windows 10 soruna güncel driveri kurunca kartı hiç aktif etmiyor ama gösteriyor, ama kullanamıyorsun, resmen saçmalık ama 2012 driveri var, bu sorun olduğu için tam olarak kim olduğunu bilmiyorum ama eski bir driver yapmışlar sorunsuz çalışmış, adı üstünde güncel ekran kartı hatalı oluyor, eski driver olduğu için büyük ihtimalle GTA 5'te piksel hatası verirdi.

Windows 8'de zaten aldığım FPS, AMD ile örneğin. Windows 8.1'de 30-40 aldığım oyunda Windows 8'de 15 FPS'lere düştü, zaten doğru düzgün driveri bile yok Windows 8'de.

Kartımın herhangi bir fiziksel sorunu yok. Sırf AMD'nin acizliğinden sürücüyü betada bırakıp bir sürü soruna neden olmuş, AMD'yi gerçekten ekran kartı konusunda kınıyorum benim gibi bu sorunu yaşayan binlerce kişi var. Ekran kartları farklı olsa da sırf her şeyi driverlar yüzünden yaşıyorum saçmalık cidden.

Tek isteğim şu an Windows 8.1'de güncel driverlarda Intel eski FPS'ine geri dönsün, oyun akıcı olmuyor?

AMD HD 7600M series.
Intel HD 4000.
 

Buna bir bakın benim bir yakınımda da böyle bir sorun vardı buradan çözüme ulaşmış.
 

Buna bir bakın benim bir yakınımda da böyle bir sorun vardı buradan çözüme ulaşmış.

Hocam AMD kartı ilgili bir sorunum yok(Win 8.1) ama AMD sorunu yaratıyor, Intel ile 200 FPS alıyordum Minecraft'ta, GTA 5 sorunu yüzünden AMD'nin driverini güncelledim, Intel'e hiç ellemedim, ama AMD'yi güncelledikten sonra Intel'in performansı düştü normalde 200 alıyordum, artık 100 FPS alıyorum.
 

Geri
Yukarı