HD 7850 Sistem Format Sonrası FPS Düşüşü

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
SSD'ye Windows kurdum, sürücüleri yükledim. Isılar gayet iyi. Oyun içi ekran kartı 60, işlemcş 55 derece civarı. Önceden aynı ayarlar ile Lfs'de 300 FPS alırken şimdi 100, Fallout 4'de 80-70 FPS alırken şimdi 30-45 civarı FPS alıyorum, cidden çok rahatsız oldum. Nasıl çözerim?

Sistem:
HD 7850 2 GB.
R5 1600 AF.
16 GB DDR4.
240 GB SSD.
1 TB HDD.
320 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın GTX 950'den bile kötü, 480P düşük ayarlarda oynamıyorsan 80 FPS alman mümkün değil. Şu anki değerlerde sorun göremiyorum.
Yemin billah olsun ki alıyorum hocam, neden yalan söyleyeyim? Gerçi formattan sonra alamıyorum o ayrı konu. 1440x900'de keskinlik yumuşatma 2X'de düşük ayarlarda bal gibi 70-80 hatta bazen 85 FPS alıyordum.
Format sonrası FPS artması gerek Driver'lar güncel mi? Ekran kartı, BIOS güncel mi?
BIOS F42 sürümü (anakartım A320M-S2H) son sürümü yüklemedim çünkü bir sorun vardı hatırlamıyorum adını, ben de bu sürümde kaldım.
Ayrıca oyun içi kullanımları atın.
Hocam nedense anlamadığım bir biçimde ekran kartı çoğu oyunda tam güç çalışırken işlemcinin sanki haberi yokmuş gibi koskoca Fallout 4'de bile %9-15 civarı kullanıyor, hatta %10'u geçmiyor bile bazen. Önceden %15 falan kullanırdı en az, sorun bu olabilir mi?
Hocam ekran kartı ayarlarında önceden ''yüksek performans'' seçilmiş olabilir.
Daha iyi değil mi hocam? Gerçi Custom ayar ile performansa yönelik ayarlar seçtim.
DDU ile sürücü silip en yeni sürümü yükleyeceğim, sonra tekrar Fallout 4'e girip bir FPS'ye bakacağım.

Yemin billah olsun ki alıyorum hocam, neden yalan söyleyeyim? Gerçi formattan sonra alamıyorum o ayrı konu. 1440x900'de keskinlik yumuşatma 2X'de düşük ayarlarda bal gibi 70-80 hatta bazen 85 FPS alıyordum.

BIOS F42 sürümü (anakartım A320M-S2H) son sürümü yüklemedim çünkü bir sorun vardı hatırlamıyorum adını, ben de bu sürümde kaldım.

Hocam nedense anlamadığım bir biçimde ekran kartı çoğu oyunda tam güç çalışırken işlemcinin sanki haberi yokmuş gibi koskoca Fallout 4'de bile %9-15 civarı kullanıyor, hatta %10'u geçmiyor bile bazen. Önceden %15 falan kullanırdı en az, sorun bu olabilir mi?

Daha iyi değil mi hocam? Gerçi Custom ayar ile performansa yönelik ayarlar seçtim.

Olabilir tabii ki. Başka oyunlarda sıkıntı yok ancak Fallout 4'te kullanılmıyor olması büyük sıkıntı. O kartla oynadığın çoğu oyundan ağır oyundur Fallout.
@fromhell1 afterburner ile oyun için kullanımları atar mısınız yine de emin olmak için?

Olabilir tabii ki. Başka oyunlarda sıkıntı yok ancak Fallout 4'te kullanılmıyor olması büyük sıkıntı. O kartla oynadığın çoğu oyundan ağır oyundur Fallout.
@fromhell1 Afterburner ile oyun için kullanımları atar mısınız yine de emin olmak için?
Tamam hocam DDU ile kaldırıp yine sürücü yükledim biraz işim var olursa yarım saate falan Fallout 4 açıp aynı ayarlar ile FPS'ye bakıp size de değerleri yollayacağım. Sanırım sorun işlemcinin neredeyse "hiç" kullanılmaması, değil mi? %9 kullanım nedir allah aşkına ya? İşlemci uyuyor herhalde, boşuna almışım.

Tamam hocam DDU ile kaldırıp yine sürücü yükledim biraz işim var olursa yarım saate falan Fallout 4 açıp aynı ayarlar ile FPS'ye bakıp size de değerleri yollayacağım. Sanırım sorun işlemcinin neredeyse "hiç" kullanılmaması, değil mi? %9 kullanım nedir allah aşkına ya? İşlemci uyuyor herhalde, boşuna almışım.

Evet sorun bu gibi gözüküyor.

1597866021281.png

1597866067215.png

Görüldüğü üzere 1440x900 çözünürlükte, FXAA açık, anizotropik filtreleme 2X, düşük ayarlarda 80-90 FPS. Microsoft DirectX ve C++ programlarının hepsini yükledim ve sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim. Eski FPS değerlerime ulaştım. Teşekkür ederim arkadaşlar, format atmadan önce de oyunlar açılsın diye formattan hemen sonra tüm DirectX ve C++ sürümlerini yüklüyordum ama bu sefer unutmuşum kafamdan uçmuş gitmiş, sebebi buydu herhalde.

Eki Görüntüle 643639
Eki Görüntüle 643641
Görüldüğü üzere 1440X900 çözünürlükte, FXAA açık, anizotropik filtreleme 2X, düşük ayarlarda 80-90 FPS. Microsoft DirectX ve C++ programlarının hepsini yükledim ve sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim. Eski FPS değerlerime ulaştım. Teşekkür ederim arkadaşlar, format atmadan önce de oyunlar açılsın diye formattan hemen sonra tüm DirectX ve C++ sürümlerini yüklüyordum ama bu sefer unutmuşum kafamdan uçmuş gitmiş, sebebi buydu herhalde.

Beni de aşırı şaşırttı bu değerler :D

Günahını almışım :D

9100F'm gelince Fallout 4 deneyeyim bakalım RX 580 ile. 900P düşük ayarlarda 90 FPS almazsam sende bir sorun var demektir. 950 diye 1060 mı sattılar acaba sana xd.
HD 7850 2 GB hocam, 950 bile değil. :)
Beni de aşırı şaşırttı bu değerler :D
Hocam GTA V'de 70-80 FPS aynı ayarlarda, normal midir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı