HD4600 Catalina 7MB olarak görünüyor

staticwars

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Bilgisayarıma Catalina kurulum yaptım fakat ekran kartı tanıtamıyorum. Intel HD4600 ekran kartını 7MB olarak görüyorum. Kurulum sonrsı Clover configurator ile bazı düzenlemeleri yaptım fakat ekran kartını tanıtamadım. Ne yapmam lazım, benzer sorunla karşılaşan veya benzer sistem kullanan var mı?

SMBIOS Macbook Pro 11,2 olarak seçmekteyim.

Ayrıca Catalina 10.15.5 sürümü için ilk kurulum yaparken bir türlü usbden boot olmadığı için 10.15.4 sürümü için olan EFI dosyalarıyla kurulum yaptım ve ayrıca bu klasörden de EFI\CLOVER\ACPI\patched altında SSDT-ECUSBX.aml dosyasını silmeden kurulum olmadığında bu dosyayı silerek kurulum yaptım.

Bu durumda ekran kartımı tanıtmak için ne yapmalıyım? config.plist altında injectInteil, FakeID, platfrom id gibi denemeleri yaptım, Devices altından tanıtmaya da çalıştım ama hala 7mb olarak görünüyor.

Yardımcı kim olabilir?

CPU: Intel i7-4720HQ 4-Cores; 6MB L3; 2.60GHz > 3.60GHz
GPU: Intel HD4600 & Nvidia GTX970M
Intel HM87 Express Chipset
120GB SSD
16GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada anlatıldığı şekilde yapıyorum fakat 7MB olarak görünüyor. Bu videoda da ekran kartı VRAM 8MB olarak görünüyor. Benim istediğim ekran kartımı tam performanslı kullanmak.

Tabii, ekliyorum. Ne yapsam olmadı, bayağı bir kombinasyon denedim. Bir yerde hata var galiba.
Ayrıca her iki Extensions içinde FakePCIID.kext ve FAKEPCIID_INTEL_HD_GRAPHICS.kext dosyaları var. Ayrıca EFI/Clover/Kexts içinde de var.

Dediğiniz sekilde yaptım, şu anda 7 MB olanı da görmüyor, sistem raporunda "Hiç bilgi bulunamadı" yazısı var grafik/ekranlar için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı