HD7790 Ani fps düşüşleri

Ata Kazan

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2013
Mesajlar
5
Sistemimin özellikleri:
  • 8x2 vengeange corsair ram.
  • Amd fx eight tm 8150.
  • Asus 2gb 128 bit dx.11.1 Ekran kartım var.

Oyun oynarken fpsm 10nun altında hep bu speclerle oyunlarda 10 fps almam imkansız son 2 haftadır böyle bir durum var Formatta attım geçen birşey değil gerekli gereksiz kasmalar meydana geliyor mozilla firefox felan donuyor.
Dosyalar felan. Ekranda renk tonlarında atmalar mevcut grileşmek gibi çözümü nedir danışayım dedim. Yardımcı olmaya çalışan herkeze teşekkür ediyorum şimdide. İyi günler hayatta başarılar diliyorum. :redface:
 
Öncelikle noktalama hatalarını ve yazım yanlışlarını düzeltmelisin. Daha sonra da ekran kartının kaç GB olduğundan ziyade modelini söylemelisin. Çözüm önerileri gelecektir...
 
Ekran kartımın tam markası ASUS HD7790 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

Burak dereli dostum uyarı için sağol ama kafam yorgun yoksa doğru düzgün yazardım kusura bakma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunları oynarken fps düşüşü yaşıyorsun ? Dosyalarda ve programlarda gezintinin sebebi virüs kaynaklı olabilir. Tabi daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır sana... Senin yerinde olsam sağlam bir virüs taraması yapıp, ardından kablolarımı, kasa düzenimi ve sabit diskimi kontrol ederdim. Tabi bunlar bakım-temizlemeye girer. Basit çözümler. Belki bir çözüm bile değil. İnşallah derdine çare bulunur...
 
İnşallah kardeşim fakat dert şu ;
Kasama format attım daha bu gün fakat hala aynı olay devam ediyor kasamı daha yeni bakıma soktum, kabloları da düzenledim fakat. Hain bilgisayar izin vermiyor adam gibi gezinmeme bir :(

Oyun konusuna gelirsek. Apb, Minecraft daha birçok oyun oyununa göre bir seçim yapmıyor. Hepsinde 10 fps veya daha azı. Minecraftta dahil 0.3 fps'yi gördüm gözlerim doldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
DVI Ekran bağlantısı bir de Windows 8.1 bana uymaz abi Windows 7 Var elimde pro. 64 bit.
Bios bakacağız duruma göre.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1/Hangi oyunlarda ve hangi ayarlarda ani fps düşüşleri görüyorsun?

2/Arka planda çalışan ve sistemi yorabilecek programlar var mı?

3/Probleminizin tam olarak fps düşüşü olduğundan emin misin? Mesela fps düşmediği halde sistem lag atıyor olabilir. Bu takılma anlarında disk ışığı yanıyor mu?

4/Driver güncelleme, defrag, oyun yamalarını kurup oyunları son sürüme güncelleme gibi işlemleri yaptın mı?

5/Oyun sırasında GPU ve CPU kullanımı ne durumda? Voltaj ve sıcaklık değerlerine baktınız mı?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı