HD7850 Çizgi sorunu

Öncellikle iyi günler,

Vatandan toplama bilgisayar (toplama) yaptırmıştım. Bana renkli ekran ve renkli çizgiler çıkartıyordu. Bunun üzerine Vatana gittik verdik bilgisayarı. Ekran sorunu çözüldü dediler gittik aldık.

Bu sefer de adam akıllı takmamışlar ekran kartını ertesi gün taktırdık, sonra yine ekran sorunu çıktı 'oldu' dediler gittik. Alırken ramların bir tanesi görünmediğini gördüler.

2 gün sonra aldık. Anakartı çıkartıp baştan monte etmişler. Ve yine çizgili ekran, bunu 3 kez yaptı. İlkinde fotoshoptaydım, İkincisinde google, üçüncüsünde LoL maçı atıyordum.

Yeter artık toplattığımdan beri 3 ay kullandım. 2.5 ayı da Vatanda geçti, artık çözüm istiyorum. Sorun:
e7Qmkr.jpg

Sistem :

Ekran Kardı : HD7850

Ram (2X4) : KINGSTON Kit Of 2

Ana Kart : Asus M5A97 EVO R2.0

Güç : Corsaır Modeli Unuttum Ama Fazla Havalandırmalı :

Kasa : Corsaır CX600 ( 600 W )

Monitör : AOC ( e2450swdak )

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıklamada yazdım 600w ve markasını. Ekranda Asus, GPU Tweak :

xAGOXB.jpg

Ayrıca LoL, minecraft gibi oyunları oynarken ekrandı Minecrafta : 26 derece
LoL : 30-32 oluyor. Bir de yanlışlıkla bugün ve akşam Vatan'a gideceğim demiştim. Hatalı yazmışım. Bugün veya yarın demek istemiştim. ( Düzelttim )

Eğer (ekran kartının sorunlu olduğundan eminseniz ve hatırladığıma göre öyle idi ) tek tanı ekran kartının sıkıntılı olduğudur fazla vakit kaybetmeden değiştirmenizi veya iade etmenizi öneririm.

- - - Güncellendi - - -

Sayın. KullanıcıSorunu biraz araştırma yaptıktan sonra birkaç bilgi buldum;
1. Ekran kartınızı aldıktan sonra driver güncellemediyseniz güncelleyiniz.
2. Ekran kartını temizlemek için veya başka bir sebep ile fanı hafif bile olsa oynattıysanız veya yerinden çıkradıysanız termal macun ile yeniden yapıştırmayı deneyiniz.
Eğer 2. yazdığım gibi bir durum olduysa ekran kartı ısısını veremez ve sorun oluşur dene ve tekrar foruma dön. (bize haber ver mahçup bırakma ) teşekkürler.

VForVendetta Zaten daha önce yazmıştın driveri sil baştan yükle. Yaptım en son güncellemede. Fan çalışıyor takma zaten ilk ondan şüpelenmiştim.
Edenclaw Ben HDMI kablosu kullanıyorum. D-Smart'ın kablosunu çıkartıp taktım. Sorun aynı, VGA kablosunu takıp da denedim.
Not : Bilgisayarın herşeyini çıkartıp baştan monte ettim. 8'den 9.30'a kadar sorun çıkarmadı. Bakalım ilerleyen saatlerde çıkartacak mı? ...

- - - Güncellendi - - -

Sadece 2 saat dayandı. Anakartta problem var mı diye düşünmeye başladım. Ayrıca işlemci boşta 27 derece iyi midir ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı