HDD 100% Olarak Çalışma Sorunu

NirvanA1

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Okula giden kurbanlık koyunlardan(LİSE)
Resimde de görüldüğü gibi HDD 100% olarak çalışıyor ve bütün performansımı etkiliyor. Sistemi yeni topladım.
-İ5 6402p işlemci
-Asus GTX 970 Strix
-Gskill 8GB Ram DDR4 Tekli
-MSI Gaming B150 M3 Anakart
-Seagate 1 TB 7200 RPM 64 Cache HDD
-Kingston 120 GB SSD
-Windows 10 Pro Orjinal.

Antivirüsü komple silip arkaplandaki açık programları kapatıp başlangıçta açılanları kapatıp denediniz mi? Veya güvenli modda çalıştırmayı? HDD'nizde veya sisteminizde sorun olabilir.
Denedim. Sistemi ilk kurduğumda sadece SSD görünüyordu. HDD'yi göremiyordum bilgisayarımdan. Yönet kısmından aktif ettim çalıştı da onunla alakalı olabilir mi ?

Sıkıntıyı çözebilecek miyiz ? @Recep Baltaş. Sıkıntıyı yine anlatayım: Windows 10 Professional benim SSD de yüklü. Diğer çoğu şeyi HDD de kullanıyorum ama bazı açılıştan sonra HDD 100% oluyor ve oyun bile açamıyorum 20 günlük bilgisayarda. 2-3 kez reset atınca düzeliyor. Buna normal diyen lütfen bana yardımcı olmaya çalışmasın, konuya yorum yazmasın. Celeron işlemcili bilgisayar, bu bilgisayardan daha kullanılabilir oluyor bu sıkıntıyı yaşarken. Şimdi sıfır olan HDD'ye Bad Sector taraması yaptırıyorum, 2 farklı antivirüs programıyla tarama yaptırdım (Norton ve Kaspersky), Malware taraması yaptıracağım, Ccleaner ile temizleme yaptıracağım. Bilgisayar çeşitli teknoloji siteleri, Facebook, Steam dışında bir yere girmedi; korsan yazılım yok. Bios güncel.

Son düzenleme:
Hocam diskiniz 7200rpm mi? Bir de antivirus yazilimlari arkaplanda tarama yapiyor kafasina göre, antivirusu tamamen kaldirip birkac gun kullanmayi denediniz mi? Eger sorun devam ediyorsa ona gore dusunulur, bana antivirus ile ilgili gibi gorundu.

Hocam diskiniz 7200rpm mi? Bir de antivirus yazilimlari arkaplanda tarama yapiyor kafasina göre, antivirusu tamamen kaldirip birkac gun kullanmayi denediniz mi? Eger sorun devam ediyorsa ona gore dusunulur, bana antivirus ile ilgili gibi gorundu.
Malesef antivirüsle ilgili problem değil. İnternette herkesin yaşadığı problem bu ama çözümü hala bulamadım. Windows 10 la alakalı diyorlar Windows Search, Hızlı Getirme kapatılıyor yine de bazen bilgisayarı yeniden açınca HDD işini adam gibi yapmıyor. Ne kadar yapmıyor işini ? F.lux diye ekranı karartan program var, o bile açılamıyor. Disk usage always at 100% Türkçe kullanıcılarını aşacak bir problem gibi duruyor. İngilizce forumlarda dört dönüyorum ama çözemedim sıkıntımı. Geçen bilgisayarı kullanırken de yaptı kilitlendi, bayağı performansı düştü HDD nin. HDD'ye bad sector taraması yaptırdım her bir haltı yaptırdım ama hep sağlıklı çıktı. Evet, diskim 7200 RPM

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı