HDD 100% Olarak Çalışma Sorunu

NirvanA1

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Okula giden kurbanlık koyunlardan(LİSE)
Resimde de görüldüğü gibi HDD 100% olarak çalışıyor ve bütün performansımı etkiliyor. Sistemi yeni topladım.
-İ5 6402p işlemci
-Asus GTX 970 Strix
-Gskill 8GB Ram DDR4 Tekli
-MSI Gaming B150 M3 Anakart
-Seagate 1 TB 7200 RPM 64 Cache HDD
-Kingston 120 GB SSD
-Windows 10 Pro Orjinal.

Görev Yöneticisinden diski en çok neyin kullandığına baktınız mı ?
Baktım. Norton Antivirüs kullanıyormuş herhalde güncelliyordu kendisini. Sistem de yeni o da güncelliyor olabilir. Şu anlık bir sıkıntı yok Norton'u kaldırıp güncel bir Norton 360 indirdim. Onun da lisansını alınca yine aynı hataları verecek mi bakacağım.

Aynı sorunları yaşıyorum. Bir öneriniz var mı ?

Norton'u kaldırın. Ayrıca SSD'ye varsa Firmware güncellemesi yapın ve performansının referans düzeyinde olduğundan emin olun.
Selamlar. Kurduğum başlık değiştirilmiş ama ben neyin kastığını, çalıştığını iyi biliyorum. Her şeyim HDD'ye yüklü sadece sistem SSD'ye yüklü ve sistem normal hızında. HDD'ye yüklü olan programları kullanmakta zorlanıyorum ama yine de dediklerinizi yapacağım. Görev yöneticisinden de HDD'nin 100% olduğunu görüyorum.

Başlığı değiştirdim tekrar. Yoğun kullandığınız yazılımları SSD'ye aktarın. Bunların sabit diskte olmasının bir mantığı yok.
Peki HDD'nin bu kadar zorlanmasının sebebi nedir ? Oyun açılmıyor, açılsa save dosyasını yükleyemiyor, onu da yapsa haritayı yükleyemiyor donduruyor bilgisayarı.

Yüksek boyutlu oyunlarda bu durum normal. Norton da sabit diskte kuruluysa -ki öyle- daha da normal diyebilirim. SSD'li bir sistemde Anti-Virüs sabit diskte olmamalı. Hatta mümkünse oyunlar bile SSD'ye taşınmalı.
Ben açıkçası normal olduğunu düşünmüyorum. SSD'siz sistemler kullandım ve bu kadar kastırmadılar, bırakın kastırmayı iş yaptırmıyor bu HDD. Bir yerlerde bariz sıkıntı var ki bilgisayara reset atınca bazen düzeliyor bu durum. Virüs olabilir ama taratsam da bir şey çıkmıyor.

Antivirüsü komple silip arkaplandaki açık programları kapatıp başlangıçta açılanları kapatıp denediniz mi? Veya güvenli modda çalıştırmayı? HDD'nizde veya sisteminizde sorun olabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı