Çözüldü HDD bad sector

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NarsistPrens

Hectopat
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
192
Bu ne gibi sorunlara yol açar son zamanlarda çok fazla drop yiyorum. Aşırı fazla sebebi bu olabiliri mi düzeltilmesi acil midir?
 

Dosya Ekleri

  • Hdd3.png
    34,9 KB · Görüntüleme: 123
Çözüm
Bu ne gibi sorunlara yol açar son zamanlarda çok fazla drop yiyorum. Aşırı fazla sebebi bu olabiliri mi düzeltilmesi acil midir?
Düzeltme yolu var, kendileri okuma-yazma parçaları diye biliyorum. Eğer hatalı çıkarsa ne yazabilir ne de okuyabilir, düzelten programlar var. Mesela orada bir dosya yazılıysa artık o dosyayı okuyamaz. Ona yazamaz da, düzelten programın adını bilmiyorum ama forumlarda:
Zerofile gibi programlarla yapılıyor, deniyordu.

Eski HDD'mi gördüm sende ama bende Windows takılıyordu
 

Peki biliyorum konun biracık dışı ama FPS düşmesi sebebi ekran kartı kullanımı düşmesi olabilir mi yani şöyle oyun oynarken ekran kartının %98'ini kullanıyor ama benim uzun süreli FPS droplarımda ekran kartı kullanımı %48'e düşüyor ve de geri yükselene kadar bende 12 FPS alıyorum.
 

Olabilir ama onu düşüren etkenlerden birisi HDD'den dolayı yediğin drop olabilir ya da sıcaklıktan da olma ihtimali var sen en iyisi termal macun ve fan temizliği yapmayı da ihmal etme.
 
Kesinlikle olabilir, ekran kartı kullanımı aniden düşüyorsa bir sıkıntı sayılır bu. Tavsiyem ekstra bir konuyu bunun hakkında açman:
HDD’nin droplara sebep olacağını düşünüyorum özellikle sağlığı da düşükse sıkıntının bir sebebi de odur büyük ihtimalle. Ancak düzenli FPS düşüşünde ekran kartın çok önemli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…