HDD bad sectorlü kısım nasıl ayrılır?

burakege

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, PC'me Epic Games'tan GTA 5 indirdim. Oyun dosyaları doğrulanırken belli bir kısımda takılı kalıyor. Araştırdım bad sector var dediler ve HD Tune programını indirdim. 1 tane bad sector çıktı. 2-3 kere yapmama rağmen 1 tane bad sector çıktı. Aşağıdaki fotoğrafta belirttim zaten. Sadece bad sectörlü kısmı ayırmam mümkün mü?
Baştan ayırırsam 87 GB gidecek. Zaten hard diskim 320 GB. Yani sadece o kısmı, 122 MB olan bad sectorü 500 MB, kısmı ayırmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Ekran görüntüsü 2021-06-06 223307.png

Tam çalışma mantığını bilmiyorum fakat bad sector her seferinde aynı bölge de çıkıyor ise, önce 85gb ayırıp sonra 1-2gb ayırıp, geri kalan kısım ile 85gb kısmı birleştirmeyi deneyebilirsiniz fakat düzeleceğini sanmıyorum.

Tam çalışma mantığını bilmiyorum fakat bad sector her seferinde aynı bölge de çıkıyor ise, önce 85GB ayırıp sonra 1-2 GB ayırıp, geri kalan kısım ile 85GB kısmı birleştirmeyi deneyebilirsiniz fakat düzeleceğini sanmıyorum.

Her seferinde aynı yerde çıkıyor ve disk ayırma yerinde birim küçülte bastığımd yazacağım sayı tam olarak kaç olmalı.
Yani benim yapmak isteğim bu bad sector hard diskin tam ortalarında olduğu için 2 ayırıp sadece orta kısımda 1 GB lib bad sectorun olduğu kısım olsun onu da devre dışı bıraacağım.
HDD Regenerator ile düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Denedim olmadı.

Her seferinde aynı yerde çıkıyor ve disk ayırma yerinde birim küçülte bastığımd yazacağım sayı tam olarak kaç olmalı.
Yani benim yapmak isteğim bu bad sector hard diskin tam ortalarında olduğu için 2 ayırıp sadece orta kısımda 1 GB lib bad sectorun olduğu kısım olsun onu da devre dışı bıraacağım.
Hocam şuan tamamen oturup hesaplayamıyorum fakat, madem her seferinde aynı yerde çıkıyor. Her karenin 122mb olduğu yazıyor. Önceki kısımda kaç adet kare olduğunu sayıp 122 ile çarpıp o kadar birimi ayırıp. daha sonra 1gb ayırdığınızda mantıken o 1gb'ın bad sectore denk gelmesi gerekli. Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum, fakat HDD'de dosyalarınız varsa yedek alın.

GTA 5'in dosyalarından biri o sektörde ise onu izole etmeniz mümkün değil. Windows içinde dosyalar olan bölümleri ayırmadığı için. Başka programlar belki yapabilir ama bilmiyorum.

Bir hata veriyor mu?

GTA 5 sildim GTA 5'in dosyalarını doğruluyor sadece doğrularken %22 de takılı kalıyor
Hocam şu an tamamen oturup hesaplayamıyorum fakat, madem her seferinde aynı yerde çıkıyor. Her karenin 122MB olduğu yazıyor. Önceki kısımda kaç adet kare olduğunu sayıp 122 ile çarpıp o kadar birimi ayırıp. Daha sonra 1GB ayırdığınızda mantıken o 1GB'ın bad sectore denk gelmesi gerekli. Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum, fakat HDD'de dosyalarınız varsa yedek alın.

Teşekkürler hocam
Hocam şu an tamamen oturup hesaplayamıyorum fakat, madem her seferinde aynı yerde çıkıyor. Her karenin 122MB olduğu yazıyor. Önceki kısımda kaç adet kare olduğunu sayıp 122 ile çarpıp o kadar birimi ayırıp. Daha sonra 1GB ayırdığınızda mantıken o 1GB'ın bad sectore denk gelmesi gerekli. Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum, fakat HDD'de dosyalarınız varsa yedek alın.

Hocm 87.474 ayırmam lazım fakat ayırınca 85.420 MB'ye düşüyor bir sıkıntı olmaz değil mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı