HDD bağlantı kopma sorunu

micron

Kilopat
Katılım
25 Ocak 2015
Mesajlar
24
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
IT Specialist
Bilgisayarıma SSD aldım ve HDD'yi depolama birimi olarak kullanmaya başladım. Garip bir sorunla karşılaştım. Bilgisayarım depolama birimi olarak kullandığım HDD'yi bazen görüyor bazen görmüyor. Bazı oynadığım oyunları Steam aracılığı ile D'ye (HDD'ye) indiriyorum indirme sırasında "disk yazma hatası" alıyorum. Özet olarak bilgisayarımın HDD'yi bir görüp bir görmemesi. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SATA kablosunu değiştirip deneyin, ayrıca farklı bir portta da deneyin.
Intel RST sürücüsünü kurun veya güncelleyin.
 
Asım bey sistemim yeni nesil AMD. Intel RST'nin AMD versiyonu var mı?

Daha öncede konu açmıştım ama konu boşluğa gitti. Belki bir bilen çıkar diye bir umut tekrar açıyorum. Sorun şu, depolama birimi olarak kullandığım HDD'nin sürekli bağlantısı kopuyor. Markası Seagate. Seagate ürünlerinin güç tüketmemek için kullanılmadıkları zaman çalışmadığını biliyorum, ama ben depolama birimine kurduğum oyunu oynarken bile bağlantısı kopuyor. Sanki USB'yi çıkartıp takmışım gibi oluyor. Çözümünü bulamadım. Sistemim AMD. Anarkart modeli ASUS B350 F. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB üzerinden bağlıyorsanız USB kablosu ya da kutusu da arızalı olabilir. Bunun dışında USB portu da güç kesiyor olabilir. Ön portları kullanmayın mümkünse. SATA üzerinden bağlı ise SATA kablosunu değiştirin ve farklı bir SATA portu deneyin.

Yorumunuz için teşekkür ederim Mikail Bey. Anakartımda 6 farklı SATA portu var. Farklı bir SATA kablosu ile hepsinde denedim. Sonuç aynı. Değişen bir şey yok.
 
Ne gariptir ki ssd disk alıp sistemi kurdum.Diğer 3 harddiski depolama yaptım ve harddisklerden birinde (WD Marka) aynı sorunu yaşıyorum.
İlk önce harddiski dinamik yaptı sistem.Mbr'ye cevirmek istedigimde hata aldım.
Portu değiştirdim bir ara gördü yedekleri aldım mbrye cevirdim.
Yine aynısı oldu kayboldu.
Sıfırdan win10 yükledim görmedi sonra güncelleme aldı gördü.
Fazla sürmedi 1 gün geçti geçmedi usb bellek gibi baglantı kopup yeniden baglanıyor.
Ne kadar saçma sapan birşey çözümde bulamadım.

Anakartım Gigabyte.
Power Supply 700 watt.
Acaba bir harddisk fazla mı geliyorda buna neden oluyor?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı